Bu da oldu! Rize'de hayvancılıkla uğraşan emekli öğretmen yeni bir cins büyükbaş üretti: Adını Rize'min gülü koydu

Rize'de hayvancılıkla uğraşan emekli öğretmen Recep Kaya (68), 12 yıl boyunca yeni bir büyükbaş hayvan cinsi elde etmek için çalışıyordu. 12 yıl boyunca veteriner hekiminden belirli dölleri alarak uzun uğraşlar veren Kaya, belirli ırklara ulaştıktan sonra kendi ırklarından kendi ırkını çıkardığını, en sonunda ise temiz bir ırk elde ettiğini söyledi. Dünyada tek Rize'de bulunan bu ırk, vücut yapısı olarak Jersey türüne, et yapısı olarak ise Angus'a benziyor.

Bu da oldu! Rize'de hayvancılıkla uğraşan emekli öğretmen yeni bir cins büyükbaş üretti: Adını Rize'min gülü koydu

Daha önce evinin mutfağında yaptığı arpa hasılı üretimi ile daha önceden gündeme gelen Rize merkeze bağlı Dağsu Mahallesi'ndeki evinin ahırında hayvancılıkla uğraşan emekli öğretmen Recep Kaya (68), bu sefer bambaşka bir olayla gündeme geldi.

12 yıldır hayvanlarını doğal ortamlarında melezleyerek yeni bir cins bulmaya çalışan Kaya, Hereford, Simental ve Jersey ırklarından yaptığı çalışmalar neticesine isteğine ulaştı. Yeni bir büyükbaş türü elde eden emekli öğretmen, ürettiği hayvana ‘Rize’min gülü’ ismini verdi.

Bu da oldu! Rize'de hayvancılıkla uğraşan emekli öğretmen yeni bir cins büyükbaş üretti: Adını Rize'min gülü koydu - Resim : 1

Ürettiği ırkın Rize coğrafyasına uyumlu olacağını söyleyen Kaya, 12 yıl boyunca veteriner hekiminden belirli dölleri istediğini, sadece belirli ırklara ulaştıktan sonra kendi ırklarından kendi ırkını çıkarmaya başladığını en sonunda ise temiz ırk ortaya çıktığını ifade etti.

Elde ettiği yeni ırkların yavrularının sıfır ırkta olacağını dile getiren Kaya, vücut yapılarının dişlerinin Jersey türüne benzediğini ancak et yapılarının Angus'a benzediğini, Argus'un da dünyanın en kaliteli etine sahip olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA

İkinci tur, düğünleri vurdu Ankara - Samsun yolu trafiğe kapandı Down sendromlu genç, gözyaşları içerisinde dua etti Sırtında taşıyarak oy kullanmaya götürdü