AK Parti İstanbul ve Ankara'da kimleri aday gösterecek?

AK Parti 21 yıldır seçim kazanmasına ve iktidarda olmasına rağmen değişimi muhalefetten daha çok benimseyen bir parti. O yüzden 'Hep yeni hep ileri' sloganı oldukça tutarlı olmuş.

7 Ekim Cumartesi Günü sabah saat 10.00'da Ankara Spor Salonu'nda AK Parti'nin 4. Olağanüstü Büyük Kongre'si var. Tüm siyasilerin gözü kulağı bu kongrede verilecek mesajlarda.

Kongrenin ana teması, “Türkiye Yüzyılı için hep yeni, hep ileri” olarak belirlenmiş. Bir de destekleyici tema var o ise , “Cumhuriyet’in yüz akı, Türkiye’nin ortak aklı”

AK Parti 21 yıldır seçim kazanmasına ve iktidarda olmasına rağmen değişimi muhalefetten daha çok benimseyen bir parti. O yüzden 'Hep yeni hep ileri' sloganı oldukça tutarlı olmuş.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasına gelirsek…

Cumhurbaşkanı muhtemeldir ki yeni Türkiye Yüzyılı’ndan söz edecek, ayrıca yeni anayasa çağrısını yineleyecek…

Gelelim en önemli noktaya…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kongrede yerel seçim startını verecek. Kongreden sonra AK Parti yerel seçim hazırlıklarına başlayacak.

KİMLER ADAY OLACAK?

Geçen gün AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın medya buluşmasına gittim. Orada AK Parti İstanbul İl Başkanı Sayın Osman Nuri Kabaktepe ile bir araya geldik. Ve bu soruları yani yerel seçimle ilgili aklımızdaki soruları kendisine yönelttik. Anlıyoruz ki kongrede yerel seçim startı verildikten sonra önce bir strateji belirlenecek, ardından birtakım yoklamalar yapılacak. "Hangi belediye başkanı iyi, hangisiyle yola devam edilmeli? Veya yeni bir aday çıkarılacaksa aday kim olmalı?" diye partililere sorulacak, danışılacak. Belli ki adayların açıklanması da kasım ortasını bulacak. Benim anladığım şu oldu. Adaylar bir anda açıklanmayacak Yani belli oldukça açıklanacak. Mesela İstanbul kasımın başında açıklanırsa Ankara bir hafta sonra açıklanabilir. Yani bir anda bütün adaylar açıklanmayabilir.

Herkes özellikle İstanbul ve Ankara'da neler olacağını çok merak ediyor. İstanbul ve Ankara'da AK Parti kimleri aday gösterecek? En önemli soru işaretlerinden bir tanesi bu. Oldukça büyük bir heyecan var...

Tabii anketler yapılıyor. AK Parti'nin de kendi içerisinde anketler yaptırdığını düşünüyoruz. Kişiler üzerinde bir anket yapılıyor mu, bilmiyorum. Ama İstanbul'a yönelik 'kazanabilir miyiz?' diye bir anket yaptırıldığını sayın Kabaktepe bizzat söyledi ki bu ankette de AK Parti'nin önde olduğunu ifade etti.

Yerel seçimlerde durumun son ana kadar değişebileceğini düşünenlerdenim.

Adayların performansı çok önemli. Yerel seçim biraz da partilerden bağımsız ilerleyen bir süreç. Adayların önemli olduğunun bu yazımda tekrar altını çizmek istiyorum.

Evet. Şu anda muhalefet kendi içerisinde kargaşalar yaşıyor gibi gözüküyor ama bu kargaşalar AK Parti'yi rahatlatmamalı ve bir rehavet görünümüne sokmamalı. Çok iyi bir şekilde adayların belirlenmesi gerektiğini düşünüyorum.

AK PARTİLİLER İSTANBUL'DA ÇOK RAHAT

AK Partililere baktığım zaman İstanbul için rahat olduklarını görüyorum. Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'da CHP'li seçmen nezdinde gözden düştüğünü düşünüyorlar ve İstanbul'u rahatlıkla alabileceklerini düşünüyorlar. Ancak AK Partililerle konuştuğum zaman aynı rahatlığı Ankara için söylemem mümkün değil. O yüzden Ankara'nın adayının da oldukça önemli olduğunu düşünüyorum.

Tabii burada İYİ Parti'nin ne yapacağı da AK Partililer tarafından merak ediliyor. Meral Akşener, birtakım adaylarını açıklamaya başladı. Ancak henüz Ankara ve İstanbul'dan bir aday zikretmedi. Her an Ankara ve İstanbul'da yeniden bir ittifak yapılabilirmiş gibi bir algı oluşturduğunu da söyleyebilirim. Ama tabii bunu görmek için de biraz zamana ihtiyaç var.

Dediğim gibi kongrenin ardından AK Parti'nin yöneleceği öncelikli konu yerel seçim olacak. Yani bu cumartesi günü AK Parti adına yerel seçim sürecinin startının verilmesi için oldukça önemli. Yerel seçim sürecine girmemizle birlikte yine seçim telaşıyla dolu, oldukça ilginç günler bizi bekliyor.

HAMZA DAĞ'DAN ÖZEL DAVET

Bu arada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanlığı görevindeki Sayın Hamza Dağ, beni arayıp Haberet adına kongreye bizzat davet etti. Bütün medya mensuplarını bu şekilde özel olarak aradığını veya arattığını biliyorum. Bu çok şık bir davranış. Bu davranış, AK Parti'nin bu organizasyona ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Aynı zamanda basına da ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Aynı inceliği, aynı nezaketi ve aynı tutumu asla muhalefet partilerinin organizasyonlarında göremediğimizin de son olarak altını çizmek istiyorum.