Kahve-tatlı VS Bira-patates

Konu sıkıntılı o yüzden önceden uyarmak lazım. Bu yazıda herhangi bir yargılama yok, bolca tespit var. Katılıp katılmamak size kalmış. Kabul edin bunları siz de arkadaşlarınız arasında konuşuyorsunuz. O zaman arkadaş grubunda konuşulan bu konuyu görünür kılalım... Başlık fikrini veren Hüseyin Ekici'ye teşekkürler...

Bahadır Çolak

Bahadır Çolak

Hiç şüphesiz 21 yıllık AK Parti iktidarı, muhafazakar kesimi sosyal hayatta daha fazla görünür kıldı. Önceleri kendi mahallelerinden çok çıkamayan muhafazakarlar, şimdi siyasal iktidarın da kendi görüşlerinde olmasının verdiği güçle özellikle son 10 yılda daha giderek sosyalleşti.

Bunun istisnası ise sosyal medya. Her seçim öncesi Twitter'da 'kazandık' naraları atanlar meydanı boş bırakmamak adına hem sıkça paylaşım yapıyor hem de karşı mahalledeki tatlı-kahve paylaşımlarını yapanları makaraya alıyor.

Diğer yandan muhafazakar mahallenin genç kadınları ise kendilerini ifade etme alanı olarak gördükleri Instagram'da bol bol kahve-tatlı paylaşımlarıyla arzıendam ediyor.

Bir yanda Beşiktaş'ta, Kadıköy'de, Cihangir'de yer alan mekanlarda biralarına patates eşlik eden gençler. Diğer yanda Üsküdar, Fatih, Beykoz'da yer alan mekanlarda tatlılarıyla birlikte çay-kahve içen gençler. İki tarafı da ötekileştirmek yaptığını eleştirmek haddim değil.

Görünen manzara ise şu:

Muhafazakar gençler, kendi alternatif mekanlarını bulup oluşturup her geçen gün sosyal hayatta daha fazla görünür oluyor. Bunu yaparken de ağırlıklı olarak Instagram'ı kullanarak daha fazla kişiye ulaşıyorlar.

Seküler gençler ise, muhafazakar gençlerin paylaşımlarını tiye alarak sosyal hayatta kaptırdıkları alanı sosyal medyada kaptırmamaya çalışıyor.

Ben her ne kadar 'gençler birbirinizle yarışmayın, bu İstanbul iki gruba da yeter' desem de gerçek hayatta sosyal medyada laf sokmaya, atışmaya devam edecekler.