Yüksekova il olacak mı? Yüksekova nerede, hangi ile bağlı?

Yüksekova il olacak ilçeler arasında geçiyor mu? MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup konuşmasından sonra il sayısı yüze çıkacağı iddia edildi. Ve bazı ilçelerin adı il olacak listesinde geçiyor. Peki, Yüksekova il olacak mı? Yüksekova nerede, hangi ile bağlı?

Yüksekova il olacak mı? Yüksekova nerede, hangi ile bağlı?

Yüksekova, il olacak ilçeler arasında geçiyor mu merak ediliyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısındaki konuşmada dile getirdiği 19 yeni il ve 27 yeni ilçe teklifine AK Parti'nin olumlu yaklaştığı öğrenildi. Peki, Yüksekova il olacak mı, il sayısı yüze mi çıkacak, hangi ilçeler il olacak?

YÜKSEKOVA İL OLACAK MI?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmasında söylediği 100 il için adı geçen net bir ilçe adı yok. İlçenin il olabilmesi için; nüfus, mevcut şehirleşme ve ulaşım durumu, hinterlandı, ekonomik çeşitliliği ve eğitim durumu gibi birçok göstergesinin değerlendirilmesi gerekiyor. Bunun gibi 8 başlıktaki kriterlere uyan yerler il olacak.

Nüfusu 100 binin üzerine çıkan Konya Ereğli, Erciş, Akhisar, Nazilli, Fethiye, Bandırma, Lüleburgaz, Zonguldak Ereğli, Elbistan, Cizre, Kozan, Ergani, Ünye, Polatlı, Edremit, Kahta, Yüksekova, Midyat ilçeleri de yine il olmaya yakın ilçeler listesi içerisinde yerini alırken gözler konu hakkında meclise çevrildi.

YÜKSEKOVA NEREDE, HANGİ İLE BAĞLI?

Yüksekova, Hakkâri ilinin en büyük ilçesidir. Kuzeyinde Van'ın Başkale ilçesi, doğusunda İran, güneyinde Irak ve batısında Hakkâri ana (merkez) ilçesi bulunur. Yüksekova, dağlar arasında bir çöküntü alanında kurulmuştur.

Ülkenin güneydoğu ucunda, Türkiye-İran-Irak sınırlarının kesiştiği nokta yakınlarında yer alan ilçe, İran'a açılan (Esendere sınır kapısı) ve Irak'a ileride açılacak sınır kapılarıyla Türkiye'nin stratejik öneme sahip ilçelerinden biridir.

2020 son nüfus sayımında ilçenin güncel nüfusu 119.562'dir.

Siverek il olacak mı? Siverek nerede, hangi ile bağlı? Tarsus il olacak mı? Tarsus nerede, hangi ile bağlı? Elbistan il olacak mı? Elbistan nerede, hangi ile bağlı? Polatlı il olacak mı? Polatlı nerede, hangi ile bağlı?