Yıldız Sarayı nerede, nasıl gidilir? Yıldız Sarayı giriş ücretli mi, ne kadar?

Yıldız Sarayı, Osmanlı Devleti'nin son sarayı, 6 yıllık restorasyonun ardından kapılarını halka açıyor. Tarihi yeri ziyaret etmek isteyenler, Yıldız Sarayı nerede, nasıl gidilir, giriş ücretli mi, ne kadar merak ediyor. İşte Yıldız Sarayı'na dair bilgiler...

Yıldız Sarayı nerede, nasıl gidilir? Yıldız Sarayı giriş ücretli mi, ne kadar?

Yıldız Sarayı, altı yıllık restorasyon sonrasında açılıyor. Restorasyon sonrasında "Büyük Mabeyn Köşkü", "Çit Kasrı", "Küçük Mabeyn Köşkü" ve "Harem Dairesi" başta olmak üzere birçok yapı tarihinde ilk kez ziyaretçiyle buluşacak. Beşiktaş'ın Yıldız tepesinde yaklaşık 500 bin metrekarelik bir alana kurulan Yıldız Sarayı kompleksi, pazartesi dışında her gün ziyarete açık olacak.

Yıldız Sarayı nerede, nasıl gidilir? Yıldız Sarayı giriş ücretli mi, ne kadar? - Resim : 1

YILDIZ SARAYI NEREDE, NASIL GİDİLİR?

İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde yer almaktadır. Beşiktaş’tan Ortaköy’e giden yol üzerinde Çırağan Sarayı’nın arka tarafındaki Yıldız Parkı içerisinde yer almaktadır. Beşiktaş iskelesine şehir hatları vapurlarıyla geldikten sonra kısa bir yürüyüşle saraya kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Ayrıca Kabataş, Beşiktaş, Taksim, Sarıyer ve Eminönü’nden kalkan otobüslerle de sarayın bulunduğu Yıldız Parkı’na gidebilirsiniz.

Yıldız Sarayı nerede, nasıl gidilir? Yıldız Sarayı giriş ücretli mi, ne kadar? - Resim : 2

Raylı sistemler için İstanbul Raylı Sistemler Haritası, İETT Belediye Otobüs sefer ve durakları için İETT Hat ve Durak Arama ve şehir hatları vapurları için İstanbul Şehir Hatları Vapur Seferleri sitelerine bakarak rotanızı planlayabilirsiniz.

Adres : Barbaros Bulvarı, Serencebey Yokuşu, Yıldız Parkı Müzesi – Beşiktaş / İstanbul

Yıldız Sarayı nerede, nasıl gidilir? Yıldız Sarayı giriş ücretli mi, ne kadar? - Resim : 3

YILDIZ SARAYI GİRİŞ ÜCRETLİ Mİ, NE KADAR?

Tarihi yapıyı ziyaret etmek isteyenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdeyi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Bugünden itibaren halkımıza açtığımız bu mekanı, önümüzdeki ayın sonuna kadar, bu ay dahil, ücretsiz olarak ziyarete açmış olacağız." dedi.

Brezilya Büyükelçisi Neymar hayranını kabul etti ATSO Başkanı Ali Bahar hayatını kaybetti Bugün cuma namazı saat kaçta kılınacak? Diyanet il il cuma namazı saati Ayetli, hadisli, dualı, bayraklı, kısa, uzun özel resimli cuma mesajları