Ağustos 2024 yaşlı ve engelli aylığı yattı mı, nasıl sorgulanır, nereden öğrenilir?

Yaşlı ve engelli aylığı ağustos ayı ödemesi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan açıklama geldi. Bu programdan faydalanan vatandaşlar, 2024 Ağustos ödemelerini e-devletten öğrenebiliyor. Peki, yaşlı ve engelli aylığı yattı mı, ne zaman yatacak, ne kadar oldu?

Ağustos 2024 yaşlı ve engelli aylığı yattı mı, nasıl sorgulanır, nereden öğrenilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan destek programlarından biri de yaşlı ve engelli aylığı. Bakan Göktaş, yaşlı ve engelli aylığı ödemesi bekleyenlere müjdeli haberi verdi. Peki, yaşlı ve engelli aylığı sorgulaması nasıl, nereden yapılır? İşte detaylar...

YAŞLI VE ENGELLİ AYLIĞI YATTI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, ağustosa dair yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırılmaya başlandığını bildirdi.

Evde bakım maaşı sorgulama için tıklayınız

ENGELLİ AYLIĞI NE KADAR OLDU?

Engelli maaşı yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşlar için 2 bin 797 TL'den 3 bin 336 TL'ye, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşlar için ise 4 bin 196 TL'den 5 bin 5 TL'ye yükseltildi.

YAŞLI AYLIĞI NE KADAR OLDU?

65 yaşını doldurmuş olan ve Sosyal Güvenlik Kurumundan gelir ve aylık hakkından yararlanmayan vatandaşlara verilen yaşlılık aylığı 2024 Temmuz ayında 3 bin 504'den 4 bin 180 'TL'ye yükseltildi.

MasterChef 2024'de sezonun ilk kaptanları ve takımları belli oldu! Sultangazi'de kiracı şoku: 100 bin lira zarar verip kaçtılar Safer ayı ne zaman başlıyor 2024? Safer ayı nedir, uğursuz mudur? Naci Görür istifa etti mi? Açıklama geldi