Yabancılar akın akın satın alıyor! O ilde arsa satışları patladı: Ucuz fiyata gidiyor

Son dönemde yabancı yatırımcılar Afyonkarahisar'ın köyüne akın ediyorlar. Yabancılar sürekli tarla satın alıyor. Kentte çok sayıda mülkün tapusunun el değiştirdiği belirtiliyor.

Yabancılar akın akın satın alıyor! O ilde arsa satışları patladı: Ucuz fiyata gidiyor

Afyonkarahisar köyünde yabancı yatırımcıların arsa ile tarla satın almalarının son dönemde ciddi oranda arttığı söyleniyor. Yabancıların bu tür yatırımları özellikle tarım arazilerinin yoğunlaştığı bölgelerde dikkat çekiyor. Afyonkarahisar'ın verimli toprakları ve tarım potansiyeli uluslararası yatırımcıların ilgisini çekerken, çok sayıda gayrimenkulün el değiştirdiği ortaya çıktı.

Bir yılda 1.000 mülk tescili elde edildi!

Yabancılar akın akın satın alıyor! O ilde arsa satışları patladı

Yenigün gazetesi Nurkan Etik'in haberine göre, Afyonkarahisar'daki köy ileri gelenleri tarım arazilerinin yabancı şirketlere devredilmesine tepki göstermeye başladılar. Üçkuyu Muhtarı Mustafa Karaca, mahalle sakinlerinin yaklaşık 40 bin yıllık araziye sahip olduğunu, geçen yıl ise 1000 yıllık arazinin şirketlere satıldığını ifade etti. Kara, iki şirketin satın alma sonrasında mülkü birbirine devretmesi nedeniyle mülkün gerçek sahibinin kim olduğunun belli olmadığını söyledi.

Karakışla Muhtarı Kâmil Sert, konuyla ilgili yaptıığı konuşmasında köyde çok az arazi kaldığından ve tarım arazilerinin sürekli el değiştirdiğinden şikayet etti. Sert, mülkün kime satıldığının izinin sürülemeyeceğini söylerken köyünün Konya sınırında olduğunu ve artık Konya köyünde satılık arazi kalmadığını kaydetti.

Kamil Sert, ayrıca yabancı şirketlerin 10 ila 12 kilometre uzaklıktaki köylerde 3 bin dönüm arazi satın aldığını, bunun da kırsal kesimde yaşayanları güvensiz hissettirdiğini de sözlerine ekledi.

 
Lise, ön lisans, lisans mezunlarına müjde! Adli Tıp Kurumu 11 meslekte personel alımı başladı! İstanbul'a gelecekler dikkat! Kritik nokta ulaşıma kapanıyor Süt ürünlerinden temizlik ürünlerine kadar evinizin ihtiyaçlarında büyük indirim başladı Kayseri'de emniyet müdürü ve doktor arasındaki gerilim hastaneyi karıştırdı