Vizesiz gidilebilecek 10 Yunan adası hangileri? Yunan adalarına vize muafiyeti ne zaman başlıyor?

Yunan adalarına bir haftalık vize muafiyeti verileceği vatandaşları heyecanlandırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti sonrasında Yunan Başbakan Miçotakis, "Türk turistlere Yunan adalarında bir hafta vize muafiyeti" kararını olumlu karşılaması sonrasında hangi adalara gidilebileceği merak ediliyor. Peki, Vizesiz gidilebilecek 10 Yunan adası hangileri? Yunan adalarına vize muafiyeti ne zaman başlıyor?

Vizesiz gidilebilecek 10 Yunan adası hangileri? Yunan adalarına vize muafiyeti ne zaman başlıyor?

Yunan adaların vize muafiyeti başladı mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan ziyareti sonrasında vizesiz gidilebilecek on Yunan adası açıklandı. Karara göre Yunan adalarında vize muafiyeti 1 hafta geçerli olacak. Haber sonrasında vizesiz gidilebilecek on yunan adası hangileri araştırılmaya başlandı. Peki, Yunan adalarına vize muafiyeti ne zaman başlıyor?

Vizesiz gidilebilecek 10 Yunan adası hangileri? Yunan adalarına vize muafiyeti ne zaman başlıyor? - Resim : 1

VİZESİZ GİDİLEBİLECEK ON YUNAN ADASI HANGİLERİ?

Vizesiz seyahat edilecek 10 Yunan adası; Rodos, İstanköy (Kos), Sisam (Samos), Sakız (Hios), Meis (Kastelorizo), Sömbeki (Simi) , İlerya (Leros), Limni (Limnos), Midilli (Lesvos) ve Kilimli (Kalimnos) olarak açıklandı. 

Vizesiz gidilebilecek 10 Yunan adası hangileri? Yunan adalarına vize muafiyeti ne zaman başlıyor? - Resim : 2

YUNAN ADALARINA VİZE MUAFİYETİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Yunanistan yetkililerinin "Türk turistlere Yunan adalarında bir hafta vize" uygulamasına ilişkin çalışmanın Avrupa Birliği (AB) Komisyonunca onaylandığını ve konuya ilişkin bir yönetmeliğin Yunan makamları tarafından hazırlanmakta olduğunu bildirdi.

Keçeli, Yunanistan yetkililerinin Türk vatandaşlarının 10 Yunan adasına yapacakları turistik seyahatlerde kapıda tek girişli ve 7 gün geçerli vize uygulanmasına yönelik çalışmasının AB Komisyonunca onaylandığını ve konuya ilişkin bir yönetmeliğin Yunan makamları tarafından hazırlanmakta olduğunun kendilerine aktarıldığını belirtti.

Uygulamanın resmen bildirilmesini beklediklerini anlatan Keçeli, "Bu konuda bir süredir çalışılıyordu. Uygulamaya dahil olacak adalarda, gümrük ve pasaport kontrolü gibi gerekli altyapının geliştirilerek vatandaşlarımızın adalara giriş ve çıkışlarda zorluklarla karşı karşıya kalmamaları amacıyla Yunan makamlarıyla görüşmelerimiz devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Yağmura aldırış etmeden kuyruğa girdiler Eski Bakan son yolculuğuna uğurlandı Tunahan'ın sağlık durumu hakkında yeni gelişme Sobaya tiner dökersek ne olur?