Vergisiz telefon satışı ne zaman? Öğrencilere vergisiz telefon şartları nedir, hangi modeller geçerli?

Öğrencilere vergisiz telefon satışı gündemden düşmüyor. Seçim vaatlerinden biri olan vergisiz telefon kampanyası için yetkili isimlerden açıklamalar üst üste geldi. Öğrenciler, kampanyayı merak edip uzun süre vergisiz iPhone fiyatları ne kadar araştırıldı. Böylece, vergisiz telefon modelleri hangileri, kimler alabilecek, vergisiz telefon şartları belli oldu. Peki, vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak? İşte detaylar, son gelişmeler...

Vergisiz telefon satışı ne zaman? Öğrencilere vergisiz telefon şartları nedir, hangi modeller geçerli?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim vaatleri olarak öğrencilerin bir defaya mahsus vergisiz telefon ve bilgisayar alabileceğini söylemişti. Öğrenciler tarafından vergisiz telefon satışı ile sorgulamalar başlayınca konuya dair açıklamalar geldi ve çalışmalara başlandığı açıklandı. Peki, vergisiz telefon ve bilgisayar satış şartları nedir, yaş şartı var mı? Vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak, hangi telefon modelleri için geçerli? İşte vergisiz telefon marka, model ve konuya dair son açıklamalar...

Vergisiz telefon satışı ne zaman? Öğrencilere vergisiz telefon şartları nedir, hangi modeller geçerli? - Resim : 1

VERGİSİZ TELEFON AÇIKLAMALARI

Genel seçimlerde AK Parti seçim vaatlerinden biri de öğrencilere vergisiz, ÖTV'siz telefon ve bilgisayar satışı idi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak merak ediliyordu. Konuya dair ilk açıklamalar Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan geldi.

Bakan Mehmet Şimşek, bir defaya mahsus olmak üzere üniversite öğrencilerine vergisiz bilgisayar ve telefon imkanı sağlanmasına ilişkin çalışmanın sürdüğünü söyledi ve "Öğrencilere vergisiz telefon, bilgisayar için çalışma var ama detay paylaşamam." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ilk kez bilgisayar ve cep telefonu alacak gençler için ÖTV'nin bir kereye mahsus kaldırılmasıyla ilgili çalışmanın devam ettiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın zamanda bilgilendirme yapacağını aktardı.

Vergisiz telefon satışı ne zaman? Öğrencilere vergisiz telefon şartları nedir, hangi modeller geçerli? - Resim : 2

VERGİSİZ TELEFON SATIŞI NE ZAMAN?

Vergisiz telefon satışına dair beklentiler sürüyor. İki bakanın açıklaması ile konuya dair çalışmaların halen sürdüğünü söyleyebiliriz. Vergisiz telefon satışına dair bir tarih henüz açıklanmadı. Konuya dair açıklamalar geldiği zaman haberimiz güncellenecek.

Vergisiz telefon satışı ne zaman? Öğrencilere vergisiz telefon şartları nedir, hangi modeller geçerli? - Resim : 3

VERGİSİZ TELEFON ŞARTLARI NEDİR?

Vergisiz telefon satışında öğrenciler, bir defaya mahsus uygulamadan faydalanabilecek. Alınan telefon en az iki sene kullanılmak zorunda. Telefon alan kişinin numarasına kayıtlı olacak, başka kimse kullanamayacak. 

Vergisiz telefon satışı ne zaman? Öğrencilere vergisiz telefon şartları nedir, hangi modeller geçerli? - Resim : 4

VERGİSİZ TELEFON MODELLERİ HANGİLERİ?

Vergisiz telefon satışı, sadece Türkiye'de üretilen modelleri kapsıyor. Bir üst sınırın olacağı söylenen vergisiz telefon modelleri arasında Huawei ve Apple modelleri yer almıyor. Vergisiz telefon modelleri arasında yer alan telefonların bazıları şöyle;

Xiaomi: Redmi 9C, Redmi 9T, Redmi Note 10S, Redmi 10 2022,

OPPO: A15, Reno 5 Lite,

Vivo: Y15s, Y36, Y22s, Y16

Samsung: Galaxy A01, Galaxy A21s, Galaxy A30, Galaxy A52, Galaxy,

TCL: 20 SE, 20 E, L7,

Realme: C21, C21Y, C25 Omix: X300, X500,

Tecno Mobile: Camon 16,

General Mobile: 21, Poco C40, Phoenix 5G, 24 Pro

Casper: VIA X30 Plus, VIA M30 Plus

Reeder: S19 Max Pro S

OMIX: X5

Vergisiz telefon satışı ne zaman? Öğrencilere vergisiz telefon şartları nedir, hangi modeller geçerli? - Resim : 5

CEP TELEFONLARINDAN NE KADAR VERGİ ALINIYOR?

Hali hazırda telefonlardan ilk olarak yüzde 1 oranında Kültür Bakanlığı Payı alınıyor. Bunun üzerine yüzde 12 TRT Bandrolü, ÖTV’siz fiyatı 1500 TL’yi aşmayan telefonlardan yüzde 25 ÖTV, 3000 TL’yi aşmayan telefonlardan yüzde 40 ÖTV, 3000 TL’nin üzerindeki telefonlardan ise yüzde 50 ÖTV alınıyor. Bunların üzerine de yüzde 20 oranında KDV uygulanıyor. Bu durumda cep telefonu fiyatları, ÖTV'siz yarı fiyatına gelecek demektir.

10 farklı aksanla İngilizce konuşan genç kız Türklere gelince güldürdü Yolda yürürken telefonu bir anda yandı Rus araç Ay'a zarar verdi Restoranda yemek yerken hayatını kaybetti