Vatandaşlık maaşı nedir, nasıl alınır? Vatandaşlık maaşı başvuruları başladı mı, nasıl, nereden yapılır?

Vatandaşlık maaşı ile ilgili ilk açıklamayı eski Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık almıştı. Tekrar gündeme gelen konu, internette "Vatandaşlık maaşı nedir, ne kadar, nasıl alınır, başvuru şartları nedir?" soruları ile araştırıyor. İşte detaylar...

Vatandaşlık maaşı nedir, nasıl alınır? Vatandaşlık maaşı başvuruları başladı mı, nasıl, nereden yapılır?

Vatandaşlık maaşı, seçim döneminde gündeme gelmişti. Eski Bakan Derya Yanık, yaptığı açıklama ile vatandaşlık maaşı konusunu dile getirmişti. Bir sosyal yardım projesi olan "Vatandaşlık maaşı" konusu internette araştırılıyor. Peki, vatandaşlık maaşı nedir, nasıl alınır, ne kadar? Başvurular başladı mı, nereden, nasıl yapılır?

VATANDAŞLIK MAAŞI NEDİR?

Vatandaşlık maaşı, belirli bir yaşa ve gelir düzeyine sahip olan vatandaşlara devlet tarafından ödenen bir maaş türüdür. Vatandaşlık Maaşı, yoksulluk sınırına düşmeyi önlemek ve refah seviyesini artırmak amacıyla bir kaldıraç olarak kullanılacak.

Vatandaşlık maaşı nedir, nasıl alınır? Vatandaşlık maaşı başvuruları başladı mı, nasıl, nereden yapılır? - Resim : 1

VATANDAŞLIK MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Konuya dair resmi bir açıklama yok. Eski Bakan Derya Yanık, sosyal yardımların sadece karnı doyurmakla sınırlı olmadığını vurgulayarak, yoksulluk sınırına düşmemek için önleyici tedbirler alacaklarını dile getirdi. Asgari ücret kadar olacağı iddia ediliyor.

Vatandaşlık maaşı nedir, nasıl alınır? Vatandaşlık maaşı başvuruları başladı mı, nasıl, nereden yapılır? - Resim : 2

VATANDAŞLIK MAAŞI KİMLERE VERİLECEK?

Vatandaşlık Maaşı için başvurular bütünleşik sosyal yardım sistemine göre değerlendirilecek. Bu sistem, 28 kurum ve kuruluşun verilerinin doğrudan entegre edildiği kapsamlı bir yapıya sahip. Başvuru yapacak kişilerin hane içindeki kişi sayısı, varsa engelliler ve yaşlılar gibi faktörler göz önünde bulundurulacak. Ayrıca gelir düzeyi ve miktarı da dikkate alınacak.

Vatandaşlık maaşı nedir, nasıl alınır? Vatandaşlık maaşı başvuruları başladı mı, nasıl, nereden yapılır? - Resim : 3

VATANDAŞLIK MAAŞI BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Başvuru tarihi henüz belli değil. Fakat eski Bakan Yanık, "Aile Destek Programı'ndan elde ettiğimiz tecrübeler ile ki önümüzdeki dönemde de bu programı devam ettirmeyi arzu ediyoruz. Programımızı bir anlamda bütüncül bir çevreye dönüştürüp koruyucu ve önleyici sosyal yardımı da içine alacak şekilde bir vatandaşlık maaşına dönüştürme çalışmamız var. Bunu önümüzdeki süreçte inşallah tekrar kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

Vatandaşlık maaşı nedir, nasıl alınır? Vatandaşlık maaşı başvuruları başladı mı, nasıl, nereden yapılır? - Resim : 4

VATANDAŞLIK MAAŞI BAŞVURULARI NASIL, NEREDEN YAPILACAK?

Aile Destek Programı için başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden ve doğrudan başvuru yapan vatandaşın
yerleşim yeri adresinin bulunduğu ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılıyordu. Vatandaşlık maaşı başvurularının da aynı şekilde yapılacağı öngörülüyor.

AK Parti'den Adana'daki deprem sonrası geçmiş olsun mesajı Deprem mi oldu? En son nerede, ne zaman, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Tarlada uyurken kamyonetin ezdiği 4 yaşındaki Esmanur hayatını kaybetti Manisa'da orman yangını! Yerleşim yerlerine sıçradı