Van'da Gevdan Aşiretinin düğün töreninde 6 milyon TL takı toplandı

Van'da yaşayan Gevdan Aşireti'nden iş adamı Azat Işık'ın kardeşi Ozan Işık, Diri Aşiretinden iş adamı Abdullah Kaynar'ın kızı Gülcan Kaynar ile evlendi. Van'da yapılan Aşiret düğününde toplam 6 milyon TL takı toplandı. İşte detaylar...

Van'da Gevdan Aşiretinin düğün töreninde 6 milyon TL takı toplandı

Van'da aşiret düğününde toplanan takı saymakla bitmedi. Gevdan Aşiretinden iş adamı Azat Işık’ın kardeşi Ozan Işık, Diri Aşiretinden iş adamı Abdullah Kaynar’ın kızı Gülcan Kaynar ile dillere destan bir düğün ile dünya evine girdi. 

Van'da gerçekleştirile düğüne yurt içi ve yurt dışından binlerce kişi katılım sağladı. Gevdan ve Diri Aşiretlerinin düğünü son dönemlerin en yoğun katılımlı düğünü olurken, gelin ve damada takılan takılar ise dudak uçuklattı.

Van'da Gevdan Aşiretinin düğün töreninde 6 milyon TL takı toplandı - Resim : 1

Düğünde, 110 küçükbaş hayvan kesildi. Yapılan görkemli düğüne aşiret liderleri, kanaat önderleri, STK başkanları, iş insanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Yaklaşık 4 saat süren takı töreninin sonunda damada 4 milyon TL nakit para, geline ise kilolarca altın takılırken, masaya konan paraları ise 15 kişi zor saydı.

Van'da Gevdan Aşiretinin düğün töreninde 6 milyon TL takı toplandı - Resim : 2

Düğün sonunda bir konuşma yapan damadın amcası Gevdan Aşireti liderlerinden Şeyhmus Işık, “Güzel bir düğün oldu. Önemli olan düğünlerin kazasız, belasız geçmesidir. Bundan dolayı mutluyuz. Ben yurt içi ve yurt dışından düğünümüze katılım sağlayan herkese teşekkür ediyor, gelin ve damada mutluluklar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Van'da Gevdan Aşiretinin düğün töreninde 6 milyon TL takı toplandı - Resim : 3

düğünün kalabalıklığından bahseden Toy büyüğü Haşim İnan ise düğüne yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 5 bin kişinin katıldığını ifade ederek, “Düğünümüze Kuzey Irak’tan, İran’dan, Almanya’dan katılanlar oldu. Bunun yanında yurt içinden Ankara, İstanbul, Bursa ve Mersin’den önemli iş insanları katıldı. Ben düğünümüze iştirak eden herkese teşekkür ediyor, Ozan ve Gülcan çiftimize ise bir ömür mutluluklar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Van'da Gevdan Aşiretinin düğün töreninde 6 milyon TL takı toplandı - Resim : 4

Birlikteliklerini düğünle taçlandırdıklarını aktaran Gülcan Kaynar ve Ozan Işık çifti ise çok mutlu olduklarını ifade ederek, düğüne katılan herkese teşekkür ettiler.

Van'da Gevdan Aşiretinin düğün töreninde 6 milyon TL takı toplandı - Resim : 5

Van Irak İstanbul Bursa İran Almanya Ankara Mersin
Asit yüklü tırda sızıntı paniği Güneş bu kez fırtınasıyla Dünya'yı vuracak Zara hakkındaki iddia gözleri İspanyol firmaya çevirdi Hatay Belen’deki orman yangını kontrol altına alındı