Uluslararası Balkan Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Kuzey Makedonya'daki Uluslararası Balkan Üniversitesi, yeni akademik yılı kutlamak için özel bir tören düzenledi.

Uluslararası Balkan Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te bulunan Uluslararası Balkan Üniversitesi (IBU), 2024-2025 akademik yılında faaliyetlerine başlaması dolayısıyla bir tören düzenledi.

Katılımcılar ve Açılış Konuşmaları

Törende, Kuzey Makedonya Eğitim ve Bilim Bakan Yardımcısı Lulzim Aliu, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy ve IBU Rektörü Prof. Dr. Lütfi Sunar gibi önemli isimler yer aldı. Ayrıca, üniversite temsilcileri, Türk kuruluşları ve akademisyenler de katılımcılar arasında bulunuyordu.

Başarı ve Fırsatlar

Bakan Yardımcısı Aliu, konuşmasında yeni akademik yılın başlangıcının önemli fırsatlar sunduğunu belirtti. "Uluslararası Balkan Üniversitesi, yüksek eğitim standartlarına olan bağlılığını her zaman göstermiştir. Akademik yolculuğunuz için doğru bir seçim yaptığınıza inanıyorum," dedi.

IBU’nun Rolü ve Misyonu

Aliu, üniversitelerin sosyal sorunlarla başa çıkmak için kritik bir rol üstlendiğini vurgulayarak, "Çeşitli bir topluluğa sahip olan IBU, günümüzün bölgesel ve küresel zorluklarına katkıda bulunabilir" şeklinde ifade etti.

Rektör Sunar'ın Açıklamaları

Rektör Prof. Dr. Lütfi Sunar, bu törenin sadece resmi bir açılış olmadığını, aynı zamanda üniversitenin değerleri üzerine düşünme fırsatı sunduğunu belirtti. 2006 yılında kurulan üniversite, 15'ten fazla ülkeden 2000'den fazla öğrenciye ev sahipliği yaparak dinamik bir akademik ortam oluşturduğunu söyledi.

Yeni Projeler ve Sosyal Sorumluluk

Sunar, IBU'nun birçok uluslararası üniversite ile işbirliği yaptığını ve yeni bir diş kliniğinin açıldığını duyurdu. Bunun yanı sıra, önümüzdeki haftalarda Halkbank’ın destekleriyle yeni bir kütüphane açacaklarını sözlerine ekledi.

Gazze'ye Dikkat Çekti

Sunar, Gazze’deki insani krizle ilgili de konuştu. "Bilgiye, adalete ve insan onuruna adanmış kurumlar olarak, bu gibi vahşetler karşısında sessiz kalamayız. Eleştirel diyaloğa katılmak ve barış için harekete geçmek bizim ahlaki görevimizdir" şeklinde bir mesaj verdi.

Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te faaliyet gösteren Uluslararası Balkan Üniversitesinde (IBU)...

Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te faaliyet gösteren Uluslararası Balkan Üniversitesinde (IBU) 2024-2025 akademik yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

9. Şehir Tiyatroları Festivali Adana'da Adana'da 3. Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı Spordan dönen genç odasında ölü bulundu Öğrenci servisi ile belediye otobüsü çarpıştı