Üçüncü cemre ne zaman düşer? 3. cemre nereye düşecek? 2024 cemre düşme tarihleri

Baharın gelişini müjdeleyen cemre düşmesi, havaya, suya ve toprağa şeklinde sırayla gerçekleşiyor. Birinci ve ikinci cemre, havaya ve suya düştü. Üçüncü cemrenin toprağa ne zaman düşeceği ise merak konusu. Peki, 3. cemre ne zaman düşecek?

Üçüncü cemre ne zaman düşer? 3. cemre nereye düşecek? 2024 cemre düşme tarihleri

Cemre düşmesi sırasıyla havaya, suya ve toprağa düşüyor. Halk arasında cemre düşmesi, havaların ısınması ve baharın gelişinin habercisi olarak adlandırılıyor. Birer hafta arayla önce havaya, sonra suya cemre düştü. Peki, 3. cemre ne zaman düşecek? İşte 2024 cemre düşme tarihleri...

Üçüncü cemre ne zaman düşer? 3. cemre nereye düşecek? 2024 cemre düşme tarihleri - Resim : 1

3. CEMRE NE ZAMAN DÜŞECEK?

Cemre düşmesi, üç kez meydana gelir. Birinci cemre 19-20 Şubat tarihleri arasında havaya düşmüştü. İkinci cemre 26-27 Şubat tarihleri arasında suya düştü. Son olarak üçüncü cemre ise 5-6 Mart tarihleri arasında toprağa düşecek. 

Üçüncü cemre ne zaman düşer? 3. cemre nereye düşecek? 2024 cemre düşme tarihleri - Resim : 2

CEMRE NEDİR?

Cemre, İlkbahar başlangıcında yedişer gün arayla önce havada sonra su ve toprakta oluştuğu sanılan sıcaklık artışı. Arapça olan sözcük kor durumunda ateş anlamına gelir. Cemre her sene ilkbahar gelmeden 1 hafta önce havaya, suya ve toprağa düşer. Cemre düşme sıralaması da hava, su ve toprak şeklindedir. Bu olaylar gerçekleştikten sonra hava, su ve toprakta ciddi ısınmalar meydana gelir. Meydana gelen bu olayların tümüne de cemre düşmesi denilmektedir.

Üçüncü cemre ne zaman düşer? 3. cemre nereye düşecek? 2024 cemre düşme tarihleri - Resim : 3

Hayvancılıkla uğraşan kimseler için “cemre düşmesi” soğuk nedeniyle dışarıya çıkartamadıkları hayvanların otlaklara kavuşma zamanının yaklaştığını, tarımla uğraşanlar için de toprağın işlenme dönemine gelindiğini ifade etmektedir.

İlk oruç ne zaman, hangi gün? Ramazan ayın kaçında başlıyor? Abdi İbrahim ‘Bilimsel Gündem’ bülteninde bu hafta: Sosyal medya, ergenlikte depresyonu tetikliyor NetWork, Baharın Enerjisini İlkbahar/Yaz 24 Kadın Koleksiyonu ile Cesurca Stilinize Taşıyor Uzmanlar yanıtladı: Pirinç yıkanmalı mı?