TUSAŞ'tan havacılıkta bir tarihi hamle daha! İnsansız taarruz helikopteri geliyor

Türkiye'nin havacılıktaki başarısında tarihi adımlara imza atan TUSAŞ bu kez insansız helikopter için hazırlanıyor. Helikopterin yakında görücüye çıkması planlanıyor. TUSAŞ Helikopter Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Demiroğlu, "İnsansız helikopterin birkaç ay içinde uçtuğunu göreceğiz" dedi.

TUSAŞ'tan havacılıkta bir tarihi hamle daha! İnsansız taarruz helikopteri geliyor

TUSAŞ, insansız taarruz helikopteri üzerine çalışmalar gerçekleştiriyor. Türkiye’de ilk olacak insansız taarruz helikopterinin yakında görücüye çıkması planlanıyor.

TRT Haber'den Sertaç Aksan’ın sorularını yanıtlayan TUSAŞ Helikopter Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Demiroğlu, TUSAŞ tarafından geliştirilen insansız taarruz helikopteri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Demiroğlu tarafından yapılan açıklamada, “Evet, bizim şu an insansız helikopterler üzerinde bir çalışmamız var. Bunu tek başımıza helikopter tarafı olarak biz yapmıyoruz. TUSAŞ İnsansız Hava Araçları grubuyla birlikte çalışıyoruz. Çünkü onlar ‘insansızlaştırma’ meselesini çok iyi biliyorlar. Biz de helikopter yapabilme konusunda oldukça iyiyiz." dedi.

TUSAŞ'tan havacılıkta bir tarihi hamle daha! İnsansız taarruz helikopteri geliyor - Resim : 1

“İLK ÇALIŞMALAR HAZIR OLAN BİR HELİKOPTERDEN”
Demiroğlu sözlerine şu ifadelerle devam etti;

"Gelinen noktada bu iki güç, bu iki deneyim birleşti. İlk çalışmamızı hazır olan bir helikopterden yapacağız. Önce deneme uçuşları olacak ve sonrasında kendi platformlarımızı sıfırdan başlayıp birkaç aile olacak şekilde geliştireceğiz. Tabii haliyle bu çalışmanın ne zaman daha da somutlaşacağı da merak ediliyor. Diğer platformlara verdiğimiz öncelik nedeniyle biraz arkadan geliyor ama insansız helikopterin birkaç ay içinde uçtuğunu göreceğiz."

Mehmet Demiroğlu’nun bahsettiği ‘insansız taarruz helikopteri’nin, T629 olabileceği üzerinde duruluyor. İnsansız ve elektrikli yapıdaki T629 Taarruz Helikopteri’nin, özellikle Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için faydalı olacağı düşünülüyor.

TUSAŞ'tan havacılıkta bir tarihi hamle daha! İnsansız taarruz helikopteri geliyor - Resim : 2

Hayatını kaybeden depremzede ile dalga geçti! Et yiyorlar Hıdırellez ne zaman, bugün mü kutlanıyor? 150 milyon liralık vurgunu, göstermelik ayçiçek yağı fabrikasıyla yapmışlar 5 Mayıs 2023 Diyanet Cuma namazı hutbesi