Türkiye'nin doğusunu etkisi altına kar yağışları birçok noktada hayatı durma noktasına getirdi

Ülkemizde bir süredir etkili bir kuraklık vardı. Fakat kısa sürede havaların soğumasının ardından ılık havalar yerini kar yağışlarına bıraktı. Ülkemizin özellikle doğu bölgelerinde birçok noktaya ulaşım sıkıntısı yaşandı.

Türkiye'nin doğusunu etkisi altına kar yağışları birçok noktada hayatı durma noktasına getirdi

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kent genelinde etkili olan kar nedeniyle 130 mahallenin yolu ulaşıma kapandı.

Türkiye'nin doğusunu etkisi altına kar yağışları birçok noktada hayatı durma noktasına getirdi - Resim : 1

Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, 450 araç ve 900 personelle kapanan yolların açılması için çalışma başlattı.

Türkiye'nin doğusunu etkisi altına kar yağışları birçok noktada hayatı durma noktasına getirdi - Resim : 2

Ekipler, buzlanmaya karşı temizlenen yollarda tuzlama çalışması da gerçekleştiriyor.

ŞIRNAK'TA 20 KÖY VE 8 MEZRA YOLU KARDAN KAPANDI
Şırnak'ın Beytüşşebap ile Uludere ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 20 köy ile 8 mezranın yolu, ulaşıma kapandı.

Türkiye'nin doğusunu etkisi altına kar yağışları birçok noktada hayatı durma noktasına getirdi - Resim : 3

Beytüşşebap ile Uludere ilçelerinde, dün sabah başlayan kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar oldu. Kar kalınlığının yer yer 20 santimetreye ulaştığı 2 ilçeye bağlı 20 köy ile 8 mezra yolu, ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, yolları açmak için çalışma başlattı.

Türkiye'nin doğusunu etkisi altına kar yağışları birçok noktada hayatı durma noktasına getirdi - Resim : 4

Valilikten yapılan açıklamada, "Kuvvetli kar yağışlarının yarına kadar etkili olması beklenmektedir. Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi. 

Sahte trafik cezası sitesi ortalığı karıştırdı Neslican Tay kimdir, nereli? Ramazan ne zaman başlıyor? İzmir beyaza büründü