Türkiye'de sıcaklık rekoru Eskişehir'e geçti! Sarıcakaya 49.5 derece ile tescillendi

Türkiye'nin ulusal hava sıcaklığı rekorunun Hatay'ın Hassa ilçesinde olduğu açıklanmıştı. Hava Forum, Hassa'nın 50° ile en sıcak il olduğunu açıklarken bakanlıktan yapılan açıklayla bu derecelendirmenin hatalı olduğu, ulusal Türkiye rekorunun Eskişehir'de olduğu anlaşıldı. Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesi 49.5° sıcaklık ile en sıcak il olarak tescillendi.

Türkiye'de sıcaklık rekoru Eskişehir'e geçti! Sarıcakaya 49.5 derece ile tescillendi

Türkiye'nin ulusal hava sıcaklığı rekoru 2021'den itibaren Şırnak'taydı ancak bu sene yaşanan mevsim normalleri üzerindeki sıcaklıklar yeni bir rekor getirdi.

El Nino, çöl sıcakları Eyyam-ı Bahur ve son olarak Basra sıcakları yeni rekorlar yaşanmasına neden oldu.

Türkiye'de sıcaklık rekoru Eskişehir'e geçti! Sarıcakaya 49.5 derece ile tescillendi - Resim : 1

YENİ REKOR ESKİŞEHİR'DE

Açıklama Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından geldi. Bakan Mehmet Özhaseki, "Ülkemizi etkisi altına alan sıcak hava dalgasının etkisiyle, bugün Türkiye’de sıcaklık rekoru kırıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz verilerine göre; en yüksek sıcaklık 49,5 °C ile Eskişehir Sarıcakaya'da ölçüldü" diyerek yeni rekoru paylaştı.

Türkiye'de sıcaklık rekoru Eskişehir'e geçti! Sarıcakaya 49.5 derece ile tescillendi - Resim : 2

ESKİ SICAKLIK REKORU ŞIRNAK'A AİTTİ

Bakan Özhaseki, eski rekorun 20 Temmuz 2021'de 49,1 derece ile Şırnak Cizre'de ölçüldüğünü hatırlatarak, "Eski rekor 20 Temmuz 2021'de 49,1 °C ile Şırnak Cizre'de ölçülmüştü" dedi.

Türkiye'de sıcaklık rekoru Eskişehir'e geçti! Sarıcakaya 49.5 derece ile tescillendi - Resim : 3

2053 NET SIFIR EMİSYON HEDEFİ

Bakan Özhaseki, küresel ısınma konusundaki hedeflerini de hatırlatarak, "Bu anlamda iklim değişikliğiyle mücadele için; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koydukları 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de sıcaklık rekoru Eskişehir'e geçti! Sarıcakaya 49.5 derece ile tescillendi - Resim : 4

Öte yandan dün Hava Forum sayfası rekorun 50 derece ile Hatay'ın Hassa bölgesinde olduğunu açıklamıştı.

Sıcaklıklar 11 derece birden artacak Hasarlı bina ıslıkla yerle bir oldu! Türkiye'nin gözü Roket Yarışmasında İstanbul'a kaçak göçün önü kesilecek