Türkiye'de sıcaklık rekorları kırılıyor! 4 ilde sıcaklık 40 derecenin üstünde! Hatay'da hissedilen 72 derece

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de, termometreler 40 derecenin üzerini gösterdi. Yüksek hava sıcaklığı hayatı olumsuz etkiledi. Osmaniye Adnan Menderes Caddesi'ndeki termometre 52 dereceyi gösterirken Hatay Kumlu'da hissedilen sıcaklık insan sağlığı için ölümcül seviyeye ulaştı. İlçede hissedilen sıcaklığın 72 derece olduğu belirtildi.

Türkiye'de sıcaklık rekorları kırılıyor! 4 ilde sıcaklık 40 derecenin üstünde! Hatay'da hissedilen 72 derece

Türkiye insan sağlığı için ölümcül seviyeye ulaşan sıcaklıklarla boğuşuyor.

Hava sıcaklığının 44,4 dereceye ulaştığı Adana'da, sık sık kullanılan cadde ve bulvarlarda sakinlik oluştu. Dışarıya çıkan vatandaşlar, sıcaktan korunmak için park ve mesire alanlarındaki gölgelikleri koştu. Bir takım kişiler, şapka takıp, şemsiye taşıyarak güneşin etkisini en aza düşürmeye çalıştı.

MERSİN'DE NEM ORANI YÜZDE 50'Yİ AŞTI

Mersin'de de 40 derece ölçülen hava sıcaklığı ve yüzde 50'yi geçen nem oranı, hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde, bunaltıcı hava nedeniyle sahil ve meydanlarda sakinlik gözlendi. Kıyı şeridinde yürüyüş yapanlar, ağaçların altında dinlenmeye çalıştı.

HATAY'DA SICAKLIK 44.9 DERECEYİ AŞTI HİSSEDİLEN 72 DERECE

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden en çok etkilenen illerden Hatay'ın Kumlu ilçesinde, hava sıcaklığı 44.9 derece ölçüldü.

Türkiye'de sıcaklık rekorları kırılıyor! 4 ilde sıcaklık 40 derecenin üstünde! Hatay'da hissedilen 72 derece - Resim : 1

Havaforum'un verilerine göre Kumlu'da hissedilen sıcaklık 72 derece ile ölümcül seviyelere çıktı.

Türkiye'de sıcaklık rekorları kırılıyor! 4 ilde sıcaklık 40 derecenin üstünde! Hatay'da hissedilen 72 derece - Resim : 2

OSMANİYE'DE TERMOMETRELER 52 DERECEYİ GÖSTERDİ

Bölge genelindeki sıcak hava, Osmaniye'de de etkili oldu. Hava sıcaklığının 44 derece ölçüldüğü kentte, vatandaşların sıkça tercih ettiği bulvar ve sokaklar boş kaldı. Güneşin etkisiyle, Adnan Menderes Caddesi'ndeki termometre 52 dereceyi gösterdi.

Keşanlı Tahir sosyal medyayı salladı En son nerede, ne zaman, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Kamil Koç firmasında yaşanan mağduriyet Bir dakika arayla iki depremin ardından bir yenisi daha!