Türk giyim firması iflas etti! Kadın, erkek, çocuk herkes gidiyordu: Tüm şubeleri kapatılıyor!

İflas dalgası tüm dünyada yankı bulurken, bu durum giyim sektörünü de ciddi biçimde etkiledi. 2020 yılında Türk iş insanları tarafından satın alınan Fransız kökenli moda devi Naf Naf, mali sıkıntılardan kurtulmayı başaramadı. Şirketin faaliyet gösterdiği tüm ülkelerden çekileceği ve 215'ten fazla mağazanın kapatılması sürecinin geçtiğimiz hafta itibarıyla başladığı bildirildi.

Türk giyim firması iflas etti! Kadın, erkek, çocuk herkes gidiyordu: Tüm şubeleri kapatılıyor!

Pandemiyle birlikte değişen ekonomik politikalar, dünya genelinde faiz oranlarının rekor seviyelere ulaşmasına neden oldu. Avrupa ve ABD'de uygulanan parasal sıkılaşma, dünya çapında yeni bir iflas dalgasını tetikledi.

Fransa'da 50 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Naf Naf, başarılı satış performansının ardından 2020 yılında Türk iş insanlarının liderliğindeki SY Corporate tarafından satın alınmıştı. Fransa ve diğer ülkelerde şube sayısını artıran moda devi, 2023 yılının Ekim ayında konkordato başvurusunda bulunduktan sonra iflasını açıklamaya hazırlanıyor.

MAĞAZALARIN İFLASI

215 ŞUBESİ KAPATILACAK

Mali krizden çıkamayan şirket, üretim sürecinde bazı kısıtlamalar yapsa da beklenen iflas haberi geldi. Mahkemenin atadığı kurulun raporları doğrultusunda, 1973 yılında kurulan giyim devinin iflasına karar verildi. Şirketin 215'ten fazla şubesinin önümüzdeki günlerde tamamen kapatılacağı açıklandı.

1200 ÇALIŞAN İŞSİZ KALACAK

Şirketin iflas etmesinin arkasında, son yıllarda yükselen banka faizlerinin birçok kredi geri ödeme koşulunu imkansız hale getirmesi yatıyor. Önümüzdeki haftalarda yapılacak iflas başvurusuyla birlikte, şirketin 1200'den fazla çalışanı işsiz kalacak.

Avrupa'da artan işsizlik oranları ile birlikte, giyim sektöründeki iflas dalgasının diğer sektörlere de yayılması bekleniyor. Küresel iflas krizlerinin, ilerleyen aylarda yeni bir işsizlik dalgasını tetiklemesinden endişe ediliyor.

Bu sebeple Avrupa Merkez Bankası (ECB), geçen ay faiz indirimi kararı alarak gelişmiş ülkelerde pandemi sonrası ilk iflas önlemini uygulamıştı. ABD Merkez Bankası'nın da yılın son çeyreğinde faiz indirimine gitmesi bekleniyor.

 
Emeklilere Büyük Müjde: Türkiye Yüzyılı Projesi İle İndirimler Başlıyor İsmail Haniye kimdir, kaç yaşındaydı? Hamas lideri İsmail Heniyye Tahran'da öldürüldü! Malatya'da deprem mi oldu, ne zaman, kaç büyüklüğünde? Genco Erkal kimdir, kaç yaşındaydı, neden öldü?