Trabzon'da pistten çıkan kazazede uçak pide salonu oldu

13 Ocak 2018'de Ankara-Trabzon seferini yapan Boeing 737-800 tipi uçak, iniş esnasında kontrolden çıktı ve denize 25 metre kala iniş takımlarının zemine saplanması sonucu durabilmişti. Uçağın, pide salonuna dönüşeceği hikaye de böylece başla

Trabzon'da pistten çıkan kazazede uçak pide salonu oldu

13 Ocak 2018 tarihinde 8622 sayılı Ankara-Trabzon seferini gerçekleştiren Boeing 737-800 tipi uçak, iniş esnasında kontrolden çıkmış ve olması gereken şekilde duramayarak pistten çıkıp denize 25 metre kala iniş takımlarının zemine saplanması neticesinde durabilmişti. Uçağın sonunda pide salonuna dönüşeceği ilginç hikaye de böylece başlamış oldu.

Trabzon'da pistten çıkan kazazede uçak pide salonu oldu - Resim : 1

PİSTTEN ÇIKAN UÇAK PİDE SALONU OLDU

Yaşanan olaydan sonra ilk başta Trabzon Yomra Belediyesi, uçağı Millet Kıraathanesi yapmak için girişimde bulundu. 35 metre uzunluğunda ve 18 ton ağırlığındaki uçağı ve parçalarını özel taşıma araçları ile havalimanına 15 kilometre mesafedeki ilçeye nakli gerçekleştirildi fakat daha sonra planlamalar, eyleme dönüştürülemeyince uçak kaderine terk edilip atıl durumda kalmıştı.

Trabzon'da pistten çıkan kazazede uçak pide salonu oldu - Resim : 2

3 TANE YATIRIMCI SATIN ALDI

Hurdalığa atılmış uçak, üç yatırımcı tarafından satın alındı ve yaklaşık 5 milyon liralık bir masrafla pide salonuna dönüştü. Eski uçak, ziyaretçiler ve turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Yomra ilçesinin sahil şeridinde bir alana kurulan tesiste, uçağın yanı sıra ailelerin birlikte yemek yiyebileceği cam fanus şeklinde alanlar da yer alıyor. "Terminal Pide" olarak adlandırılan tesisin adı, uçağın gövdesi üzerine de tıpkı bir havayolu şirketi ismi gibi yazıldı.

Yatırımcılardan Abdülkadir Bektaş, yörenin ürünlerini tanıtacak güzel bir tesis yaptıklarını, uçakta insanlara pide yedirme hayallerinin gerçeğe dönüştüğünü ve uçağın içinde 40-50 kişi kapasiteyle hizmet verileceğini söyledi.

Trabzon'da pistten çıkan kazazede uçak pide salonu oldu - Resim : 3

Trabzon
Son dakika! Marmaris'te orman yangını! 2 uçak, 2 helikopterle müdahale 2023 Kurban Bayramı tatili ne zaman? TÜİK en çok iş bulan bölümleri açıkladı Depremde gönüllü olan madenci, maden ocağındaki kazada öldü