Trabzon'da Dualı Sultan Gömlekleri sergisi açıldı

Trabzon'da Geleneksel Türk Sanatları ile Dualı Sultan Gömlekleri sergisi büyük ilgi gördü. 15 Ekim'e kadar ziyarete açık.

Trabzon'da Dualı Sultan Gömlekleri sergisi açıldı

Trabzon'da, Osmanlı padişahlarının savaşlarda galip gelmek için giydiği dualı gömleklerin replikalarına ev sahipliği yapan "Dualı Sultan Gömlekleri ve Geleneksel Türk Sanatları" sergisi açıldı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN ORGANİZASYONU

Bu sergi, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından organize edildi. Sergide, Dr. Mehmet Vanlıoğlu (proje koordinatörü ve hattat), Ayşe Vanlıoğlu (tezhip sanatçısı), Sevgi Şen (ebru sanatçısı) ve Cemile Aral (mozaik sanatçısı) gibi önemli isimlerin eserleri sergilendi.

BAŞKAN GENÇ'TEN ÖNEMLİ MESAJLAR

Açılış öncesi bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon'un köklü kültürel geçmişine vurgu yaparak, "Dini inancımıza göre dua bir zırh olarak tanımlanıyor. Bu değerlerin yaşatılması çok kıymetlidir," dedi.

MEHMET VANLIOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

Mehmet Vanlıoğlu, Trabzon'da ilk kez dualı gömleklerin ebru ve tezhip sanatları ile bir araya getirildiğini belirtti. Gömlekler, iki ana kategoride değerlendirilmekte: İlki, İstanbul Topkapı Sarayı'nda muhafaza edilen dualı gömleklerin replikaları, diğeri ise çeşitli tasarıma sahip gömlekler.

AK PARTİ İL BAŞKANI'NIN KATILIMI VE MEHTER TAKIMI

AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu da programda yer aldı. Açılışın ardından, Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımı etkinlikte marşlar seslendirdi.

SERGİNİN ZİYARET SÜRESİ

26 dualı gömleğin yanı sıra ebru, tezhip ve mozaik eserlerin sergilendiği bu etkinlik, 15 Ekim'e kadar açık kalacak. Ziyaretçiler, sanatçılardan eserler hakkında bilgi alabilecek.

Trabzon'da Osmanlı padişahlarının savaşlarda galip gelmek ve kötülüklerden korunmak için giydiği...

Trabzon'da Osmanlı padişahlarının savaşlarda galip gelmek ve kötülüklerden korunmak için giydiği dualı gömleklerin replikalarından oluşan "Dualı Sultan Gömlekleri ve Geleneksel Türk Sanatları" sergisi açıldı. Açılışta mehteran takımı gösteri sundu.

Kütahya'da Unutulmaz Bir Karşılaşma Gelibolu'da Hayat Kurtaran Anlar Diyarbakır Kültür Yolu Festivali Başlıyor Türk Hava Yolları'nda üzücü olay