Toto Cutugno kimdir? Salvatore Toto Cutugno öldü mü, neden öldü, kaç yaşındaydı?

Toto Cutugno, dünyaca ünlü “L’Italiano” şarkısının yorumcusu olarak biliniyor. Müzisyen Salvatore (Toto) Cutugno, Milano’daki San Raffaelle Hastanesi’nde 80 yaşında yaşamını yitirdi. Peki, Toto Cutugno kimdir, neden öldü? İşte Toto Cutugno kariyeri, hayat hikayesi...

Toto Cutugno kimdir? Salvatore Toto Cutugno öldü mü, neden öldü, kaç yaşındaydı?

Toto Cutugno, asıl adıyla Salvatore Cutugno, ünlü İtalyan şarkıcı hayatını kaybetti. 80 yaşında olan Toto Cutugno, Sanremo Müzik Festivalinde defalarca derece aldı. L'İtaliano ile ülkesi dışında da ün kazandı. "Insieme" adlı şarkısı ile Eurovision'da birinci olan ismin ölümü sonrasında hayat hikayesi araştırılıyor. Peki, Salvatore (Toto) Cutugno kimdir?

TUTO CUTUGNO NEDEN ÖLDÜ?

AA'nın İtalyan ANSA ajansından aktardığı habere göre, bir süredir Milano'daki San Raffaele Hastanesi'nde tedavi gören ünlü müzisyen 80 yaşında hayata gözlerini yumdu. Menajeri Danilo Mancuso, Cutugno'nun uzun süredir mücadele ettiği hastalığı karşısında son aylarda durumunun ağırlaştığını belirtti.

Toto Cutugno kimdir? Salvatore Toto Cutugno öldü mü, neden öldü, kaç yaşındaydı? - Resim : 1

SALVATORE (TOTO) CUTUGNO KİMDİR?

Toto Cutugno, asıl adıyla Salvatore Cutugno 7 Temmuz 1943 tarihinde doğdu. Fosdinovo, Lunigiana, Toskana'da, Barcellona Pozzo di Gotto'dan Sicilyalı bir baba ve ev hanımı bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Doğumundan kısa bir süre sonra aile La Spezia'ya (Ligurya) taşındı.

Toto Cutugno kimdir? Salvatore Toto Cutugno öldü mü, neden öldü, kaç yaşındaydı? - Resim : 2

Müzik kariyerine davulcu olarak başladı ve daha sonra Lino Losito ve Mario Limongelli ile birlikte Albatros adında Italo disco grubunu kurdu. Ayrıca söz yazarı olarak kariyerine başladı ve L'été indien, Et si tu n'existais pas ve Le Jardin du Luxembourg (Vito Pallavicini ile yazılmış) gibi Fransız-Amerikalı şarkıcı Joe Dassin en tanınmış şarkılarından bazılarına katkıda bulundu. O da Dalida'nın Monday Tuesday... Laissez moi danser ("Voglio l'anima") ile birlikte yazdı ve yayınlanmasından kısa bir süre sonra Platin plak statüsü kazandı.

Toto Cutugno kimdir? Salvatore Toto Cutugno öldü mü, neden öldü, kaç yaşındaydı? - Resim : 3

1976'da Albatros ilk kez Sanremo Müzik Festivali'ne Volo 504 şarkısıyla üçüncü olarak katıldı. “Santamaria De Portugal” şarkısıyla bir başka müzik listesi başarısının ardından Albatros dağıldı ve Cutugno solo kariyerine odaklandı.

Toto Cutugno kimdir? Salvatore Toto Cutugno öldü mü, neden öldü, kaç yaşındaydı? - Resim : 4

1980'de Cutugno, Sanremo Müzik Festivali'ne geri döndü ve Solo noi şarkısıyla kazandı. Ancak, Cutugno'nun festivalle bağlantısı daha çok 1983'te sunduğu "L'italiano" ("İtalyan") adlı şarkıyla hatırlanır. Başlangıçta şarkı, şarkıyı söylemeyi reddeden Adriano Celentano için tasarlanmıştı. L'italiano'nun İtalya'nın en popüler sosyal özelliklerinden bazılarını özetlemesi, şarkıyı İtalyan göçmenler arasında çok popüler hale getirdi. Şarkı Sanremo'da sadece beşinci sırada yer almasına rağmen, Cutugno'nun en büyük uluslararası hiti olmaya devam etti.

Toto Cutugno kimdir? Salvatore Toto Cutugno öldü mü, neden öldü, kaç yaşındaydı? - Resim : 5

Cutugno, Sanremo festivalinin altısında ikinci oldu: 1984'te Serenata (“Serenat”); 1987'de Figli ("Oğullar" veya "Çocuklar"); 1988'de Emozioni ("Duygular"); 1989'da Le mamme (“Anneler”) şarkısıyla; 1990'da “Gli amori” ("Loves", ancak Ray Charles'ın versiyonunda "Good Love Gone Bad" başlıklı şarkıyla); ve 2005'te Annalisa Minetti ile Come noi nessuno al mondo (“Dünyada Bizim Gibi Yok”) şarkısıyla. Toto Cutugno festivale toplam 13 kez katıldı.

Toto Cutugno kimdir? Salvatore Toto Cutugno öldü mü, neden öldü, kaç yaşındaydı? - Resim : 6

1990'da Cutugno, Avrupa'nın siyasi bütünleşmesini ve Avrupa Birliği'nin kuruluşunu kutlayan bir balad olan kendi bestesi "Insieme: 1992" ("Together: 1992") ile Zagreb'de Eurovision Şarkı Yarışması'nı kazandı.

Toto Cutugno kimdir? Salvatore Toto Cutugno öldü mü, neden öldü, kaç yaşındaydı? - Resim : 7

İtalya'nın ikinci Eurovision galibi Gigliola Cinquetti ile birlikte, zaferinin bir sonucu olarak Roma'da düzenlenen 1991 yarışmasını sundu.

Cutugno 46 yıl 302 günle, 1958'de André Claveau tarafından belirlenen rekoru geçerek bugüne kadar yarışmayı kazanan en yaşlı kişi oldu. Cutugno'nun rekoru 2000 yılına kadar devam etti. Ayrıca 2021'deki Måneskin‘e kadar İtalya'nın da son kazananıydı.

Toto Cutugno kimdir? Salvatore Toto Cutugno öldü mü, neden öldü, kaç yaşındaydı? - Resim : 8

Mart 2019'da Ukrayna Parlamentosu'ndan bir grup politikacı, Cutugno'nun Kiev'de konserini durdurmak için ülkenin güvenlik servislerinin başkanı Vasyl Hrytsak’na açık mektup yazıp Ukrayna topraklarına girmesini yasaklamasını istedi ve onu "Ukrayna'daki bir Rus savaş destekçisi" olarak etiketledi. İki gün önce, şarkıcı arkadaşı Albano Carrisi, Ukrayna'nın "Myrotvorets" adlı web sitesinde kara listeye alındı. Tartışmalara rağmen, konser sonunda 23 Mart'ta Kiev'de verildi.

Bir süredir Milano' da tedavi gören Salvatore Toto Cutugno 80 yaşında hayatını kaybetti.

ALBÜMLERİ

Albatros (1976)
Come ieri, come oggi, come sempre (1978)
La mia musica (1981)
L'italiano (1983)
Azzura malinconia (1986)
Voglio l'anima (1987)
Innamorata, innamorato, innamorati (1987)
Mediterraneo (1987)
Toto Cutugno (1990)
Insieme: 1992 (1990)
Non è facile essere uomini (1992)
Voglio andare a vivere in campagna (1995)
Canzoni nascoste (1997)
Il treno va (2002)
Cantando (2004)
Come noi nessuno al mondo (2005)
Un falco chiuso in gabbia (2008)
I Miei Sanremo (2010)

kimdir
İstanbul'un barajlarında kırmızı alarm! Doluluk oranı yüzde 31'e düştü Yangının başlama anı görüntülendi Çanakkale'de orman yangını: Alevlerden korkup beraber saklanan köpek ve kediler... TMO mısır alım fiyatı açıklandı mı? 2023 mısır fiyatı ne kadar?