Teşrik tekbiri ne zaman başlar ve biter? Teşrik tekbiri nasıl okunur?

Teşrik tekbiri, Kurban Bayramı günlerinde farz namazlardan sonra getirilen tekbirlerdir. 28 Haziran Çarşamba günü başlayacak bayram öncesinde "Teşrik tekbiri ne zaman başlar ve biter?" merak ediliyor. İşte teşrik tekbiri okunuşu...

Teşrik tekbiri ne zaman başlar ve biter? Teşrik tekbiri nasıl okunur?

Yılın ikinci dini bayramı olan Kurban Bayramında her farzın ardından teşrik tekbiri getirilir. Toplamda 23 kez getirilmesi gereken teşrik tekbiri ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor araştırılıyor. Peki, teşrik tekbiri nasıl okunur?

TEŞRİK TEKBİRİ NE ZAMAN BAŞLAR VE BİTER?

Teşrik tekbirlerini arefe günü sabah namazından başlayarak bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar, ikindi namazı da dâhil olmak üzere farz namazların arkasından birer defa getirmek vaciptir.

Teşrik tekbiri ne zaman başlar ve biter? Teşrik tekbiri nasıl okunur? - Resim : 1

TEŞRİK TEKBİRİ OKUNUŞU

Teşrik tekbiri; “Allahu ekber Allahu ekber. Lâ ilâhe İllâllahu vallahu ekber. Allahu ekber ve lillâhil hamd” şeklinde getirilir.

Teşrik tekbiri ne zaman başlar ve biter? Teşrik tekbiri nasıl okunur? - Resim : 3

TEŞRİK TEKBİRİ ANLAMI

Teşrik tekbiri; “Allah her şeyden yücedir, Allah her şeyden yücedir. Allah’tan başka ilâh yoktur, Allah her şeyden yücedir. Allah her şeyden yücedir, hamd sadece O’na mahsustur” anlamına gelir.

İzmir Çeşme'deki tatilcilere tuvalet şoku! Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? 2023 bedelli askerlik ücreti kaç TL? Hakkari'de deprem oldu! Bugün, arefe günü ezcaneler açık mı? 26-27 Haziran eczane çalışma saatleri