Tarım ve Orman Bakanı duyurdu: Türkiye'de ilk kez albino çakal görüntülendi

Türkiye'de ilk defa bir "albino çakal" görüntülendi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabı üzerinden 'albino çakal'ın kayıt altına alındığını açıkladı.

  • Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından, ülkede ilk defa "albino çakal"ın görüntülenmesi ile ilgili paylaşımda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı duyurdu: Türkiye'de ilk kez albino çakal görüntülendi - Resim : 1

"ÜLKEMİZDE İLK KEZ"

  • Doğada nadir görülen bir olaya tanıklık ettiklerini aktaran Yumaklı, "Ülkemizde ilk kez 'albino çakal' kayıt altına alındı. Ömrün uzun, yeşil vatan her daim yuvan olsun" ifadesini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı duyurdu: Türkiye'de ilk kez albino çakal görüntülendi - Resim : 2

  • Yumaklı, bu özel ve nadir güzelliği fark edip kayıt altına alarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerine ulaştıran doğasever çiftçi Ramazan Gül'e teşekkür ederek, "Yaban hayatı zenginliğimizin ve bu nadir güzelliklerimizin hep birlikte farkında olacak ve koruyacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı duyurdu: Türkiye'de ilk kez albino çakal görüntülendi - Resim : 3

30 bin bebek için bez dağıtımı başladı Deniz ulaşımına hava engeli! Bozcaada ve Gökçeada’ya tüm feribot seferleri iptal edildi Hakkari'de kar kalınlığı 5 metre oldu Malili gelin ile Türk damat Rize'de dünyaevine girdi