AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş kimdir?

Tahsin Babaş, AK Parti tarafından Kastamonu Belediye Başkan adayı gösterildi. Bir dönem Kastamonu Belediye Başkanı olarak görev alan Tahsin Babaş'a dair bilgiler, adaylığı sonrasında araştırılıyor. Peki, Tahsin Babaş kimdir, kaç yaşında, nereli?

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş kimdir?

AK Parti, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Kastamonu Belediye Başkan adayı olarak eski başkan Tahsin Babaş'ı gösterdi. 2014-2019 Kastamonu Belediye Başkanı olan Tahsin Babaş, başkanlığı öncesinde belediyede birçok görevde bulunmuş. İşte Tahsin Babaş hakkında merak edilenler...

TAHSİN BABAŞ KİMDİR?

Tahsin Babaş, 1967 yılında Kastamonu ilinde dünyaya geldi. Üniversite öncesine kadar tüm öğrenim hayatın Kastamonu'da geçen Tahsin Babaş, Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra Kastamonu Üniversitesi'nde Sosyal Bilimler Enstitüsü kapsamında Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi programında yüksek lisans yapmıştır.

İlk, orta ve lise öğrenimini doğduğu şehir Kastamonu'da gerçekleştiren Tahsin Babaş, ilkokulunu Gazipaşa İlkokulu'nda, orta öğrenimini Merkez Ortaokulu'nda, lise öğrenimini ise Kastamonu Teknik Lisesi'nde tamamlamıştır. Üniversite yıllarına Eskişehir Anadolu Üniversite'sinde başlayan Babaş, İkdisadi ve İdari Bilimler Programı'nın Mahalli İdareler bölümünde ön lisans öğrencisi olmuştur. Ardından Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi ana bilim dalından mezun olan Tahsin Babaş, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi yüksek lisans öğrenimini Kastamonu Üniversitesi'nde tamamlamıştır.

Eğitim yaşantısının ardından 1989 senesinde Kastamonu Belediyesi'nde memur olarak göreve başlayan Tahsin Babaş, 1994 ile 1999 seneleri arasında Su Şebeke Şefi görevi ile Kastamonu Belediyesi'nde çalışmalarına devam etmiştir.

1999 senesinden itibaren KASKİ Müdürü göreviyle 2009 yılında Fen İşleri Müdürlüğü görevini bir arada yürüten Babaş 2013 yılına dek başarılı işlere imza atmıştır.

2014 Mahalli İdare Seçimlerinde Kastamonu Belediye Başkanı olarak seçildi. 2019 yerel seçimlerde yeniden aday gösterildi fakat seçilemedi.

Tahsin Babaş, evli ve bir çocuk babasıdır.

Market yumurtasından çıkan civciv şoke etti Gökçeada ve Bozcaada feribot hatlarında bazı seferlere hava engeli Cumhur İttifakı Kars Belediye Başkan adayı Ötüken Senger kimdir? Sarar Sevgililer Gününü “Mevsim Aşka Dönüyor” Konseptiyle Kutluyor