Son Dakika: Antalya'nın Alanya ilçesindeki yangın kontrol altına alındı! Bakan Yumaklı detayları açıkladı

Antalya'nın Alanya ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale kısa sürede gerçekleşti. Havadan ve karadan alevlerle mücadele başladı ve sevindiren haber bu sabah geldi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Alanya'daki orman yangınının kontrol altına alındığını duyurdu.

Son Dakika: Antalya'nın Alanya ilçesindeki yangın kontrol altına alındı! Bakan Yumaklı detayları açıkladı

Antalya'nın Alanya ilçesindeki Dim Barajı mevkisinde dün saat 12.00 sıralarında orman yangını çıktı.

Dumanların kısa sürede bölgeyi kaplamasıyla fark edilen yangın için bölgeye ekipler yönlendirildi.

Son Dakika: Antalya'nın Alanya ilçesindeki yangın kontrol altına alındı! Bakan Yumaklı detayları açıkladı - Resim : 1

YANGINA KISA SÜREDE MÜDAHALE BAŞLADI

Alevler Dim Barajı'nın arka tarafına doğru ilerlerken, bölgeye çok sayıda kara ekibinin yanı sıra yangın söndürme helikopterleri de yönlendirildi.

Ulaşımın olduğu noktalara ekipler karadan müdahale ederken, sarp ve ulaşımın olmadığı noktalara ise helikopterler ve uçaklar barajdan aldıkları suyla müdahale etti.

Son Dakika: Antalya'nın Alanya ilçesindeki yangın kontrol altına alındı! Bakan Yumaklı detayları açıkladı - Resim : 2

Yangın söndürme çalışmalarına 8 helikopter, 6 uçak, 42 arazöz, 6 su tankeri, 10 ilk müdahale aracı, 4 dozer ve çok sayıda kara ekibiyle müdahalede edilirken, araç sayısının yeni katılacaklarla artacağı belirtildi. 

Son Dakika: Antalya'nın Alanya ilçesindeki yangın kontrol altına alındı! Bakan Yumaklı detayları açıkladı - Resim : 3

ANTALYA ALANYA'DAKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı son dakika açıklamasında "Antalya'nın Alanya ilçesindeki orman yangını havadan ve karadan yapılan etkin müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı." ifadelerine yer verdi.

Son Dakika: Antalya'nın Alanya ilçesindeki yangın kontrol altına alındı! Bakan Yumaklı detayları açıkladı - Resim : 4

​​​​​​​Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Antalya'nın Alanya ilçesindeki orman yangını havadan ve karadan yapılan etkin müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

Jandarma Genel Komutanlığına 6 bin 940 sözleşmeli uzman erbaş alınacak! İşte başvuru kılavuzu 4 kuşaktır saatçiler! Dededen toruna... Zeki Alasya'nın ilk eşi Oya Alasya kimdir, kaç yaşındaydı, hangi filmlerde oynadı? Aydın’da 2 operasyonda 65 düzensiz göçmen yakalandı