SGK 344 sözleşmeli personel alımı başvuru şartları ve başvuru tarihleri nedir, başvuru nasıl yapılır?

SGK 344 sözleşmeli personel alımı yapacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, X hesabından SGK personel alımı duyurusu yaptı. Büro Personeli, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Destek Personeli ve Teknisyen alımı için başvuru tarihleri ve başvuru şartları açıklandı. Peki, SGK personel alımı için başvuru nasıl yapılır? İşte SGK sözleşmeli personel alımı başvuru ekranı...

SGK 344 sözleşmeli personel alımı başvuru şartları ve başvuru tarihleri nedir, başvuru nasıl yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 344 sözleşmeli personel alımı yapacağını açıkladı. Alım yapılacak pozisyonlar, Büro Personeli, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Destek Personeli ve Teknisyen. Başvurular, Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı internet sitesinden yapılıyor. Başvuru yapmak isteyen adaylar, SGK sözleşmeli personel alımı başvuru şartları nedir öğrenmeye çalışıyor. Peki, SGK sözleşmeli personel alımı başvuruları başladı mı, başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar...

SGK SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI POZİSYON DAĞILIMI

Sosyal Güvenlik Kurumu merkez ve taşra teşkilatında ihtiyaç duyulan yerlerde istihdam edilmek üzere Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 18 Eylül 2022 (KPSS Lisans), 9 Ekim 2022 (KPSS Ön Lisans), 6 Kasım 2022 (KPSS Ortaöğretim) tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavı sonuçlarına göre 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında 260 Büro Personeli, 69 Destek Personeli, 14 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ve 1 Teknisyen olmak üzere toplam 344 sözleşmeli personel alınacak.

BAŞVURU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

SGK sözleşmeli personel alımı için başvurular, Cumhurbaşkanı İnsan Kaynakları Kapısı olan isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet adresinden yapılıyor. 

Başvuru detayları ve başvuru için tıklayınız

BAŞVURU TARİHLERİ NEDİR?

SGK sözleşmeli personel alımı için başvurular, 5-14 Haziran 2024 tarihlerinde alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

SGK sözleşmeli personel için aranan genel şartlar aşağıdaki gibidir. Fakat her pozisyon için farklı özel şartları başvuru sayfasında bulabilirsiniz. İşte istenilen genel şartları...

GENEL ŞARTLAR

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartlara haiz bulunmak. 
2- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesine eklenen; “...Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin tek taraflı feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde fesih tarihinden, sözleşmeyi yenilememeleri halinde sözleşmenin bitim tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler…” şartını sağlıyor olmak. 
3- Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak. (dul ve yetim aylığı hariç) 
4- Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 18 Eylül 2022 (KPSS Lisans P3), 9 Ekim 2022 (KPSS Ön Lisans P93) veya 6 Kasım 2022 (KPSS Ortaöğretim P94) tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavı sonuçlarına göre en az 60 puan almış olmak. 
5- 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri doğrultusunda yaptırılan Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak.
6- Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı bulunmamak. 
7- Son müracaat tarihi itibariyle başvuru yapılan pozisyon için istenilen bölümden mezun olmak, (başvurduğu sözleşmeli personel pozisyonu için belirlenen öğrenim düzeyinin üstü bir öğrenim düzeyinde mezun durumda olup, bu öğrenim düzeyinde KPSS puanı bulunan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.)

Sıcaklıklar sonrasında barajlarda doluluk oranı ne kadar oldu? Hatay'da korkutan deprem Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bayram tatili kaç gün, 9 gün oldu mu?" açıkladı! Meteoroloji havaların yeniden soğuyacağı tarihi açıkladı!