Sevgililer Günü nedir, nasıl ortaya çıktı? Aziz Valentine kimdir? Sevgililer Günü hikayesi

Bugün Sevgililer Günü! Sevgililer Günü, her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel gündür. Sevgililer Günü hikayesi nedeniyle Aziz Valentine Günü (St. Valentine's Day) olarak da bilinir. Peki, Sevgililer Günü nasıl ortaya çıktı. Aziz Valentine kimdir? İşte Sevgililer Günü hikayesi...

Sevgililer Günü nedir, nasıl ortaya çıktı? Aziz Valentine kimdir? Sevgililer Günü hikayesi

 Sevgililer Günü nasıl ortaya çıktı merak ediliyor. 14 Şubat Sevgililer Günü olması nedeniyle güne dair bilgiler araştırılıyor. Sevgililer Günü mesajları ile birlikte Google'da bugün en çok aratılan konu Sevgililer Günü nedir, nasıl ortaya çıktı, Aziz Valentine kimdir? İşte merak edilen Sevgililer Günü hikayesi... 

Sevgililer Günü nedir, nasıl ortaya çıktı? Aziz Valentine kimdir? Sevgililer Günü hikayesi - Resim : 1

SEVGİLİLER GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamı için ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır. 

Sevgililer Günü nedir, nasıl ortaya çıktı? Aziz Valentine kimdir? Sevgililer Günü hikayesi - Resim : 2

Roma İmparatoru II. Claudius'un, Roma'da evlenme hakkını iptal etmesine rağmen, Rahip Valentine'in gizlice genç çiftleri evlendirmeye devam ettiği söylenir. Rahip Valentine'in 14 Şubat'ta idam edilmesinden sonra, bu tarih onun onuruna Sevgililer Günü olarak kutlanmaya başlandı.

Sevgililer Günü nedir, nasıl ortaya çıktı? Aziz Valentine kimdir? Sevgililer Günü hikayesi - Resim : 3

AZİZ VALENTİNE KİMDİR?

Valentine ya da Valentinus, Hristiyan inanışına göre Roma azizlerinden biridir. 269 yılı civarında öldürüldüğü sanılmaktadır. Aşıkların Azizi olarak da bilinir. Valentine, her yıl 14 Şubat günü anılır. Zamanla bu gün, Sevgililer Günü'ne dönüşmüştür.

Hristiyan metinlerinde Valentinus şeklinde anılan başka bir aziz daha vardır. Bu iki azizi tek kişi kabul edenler olsa da bazı araştırmacılar Sevgililer Günü'nün Valentine'den değil de Valentinus denen diğer azizden kaynaklandığını iddia ederler.

Sevgililer Günü nedir, nasıl ortaya çıktı? Aziz Valentine kimdir? Sevgililer Günü hikayesi - Resim : 5

GÜNÜMÜZDE SEVGİLİLER GÜNÜ

14 Şubat, 1800 yıllarda Amerikalı Esther Howland'ın ilk Sevgililer Günü kartını yollamasından bu yana çok sayıda insanın kutladığı toplumsal bir olay olmuştur. Bunun doğal sonucu olarak olayın ticari yönü çok fazla önem kazanmış; Sevgililer Günü, tüm dünyada ticaretin canlandığı bir dönem hâline gelmiştir.

Maden işçilerinin aileleri bekleyişini sürdürüyor İstanbul baraj doluluk oranı yüzde kaç oldu? 14 Şubat 2024 İSKİ baraj doluluk oranı güncel veriler Çölde dolu yağdı Şanlıurfa'da eğitime hava engeli