AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan kimdir?

Serdar Soydan Cumhur İttifakı tarafından Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. Adaylığı ile birlikte Serdar Soydan'a dair bilgiler araştırılmaya başlandı. Peki, Serdar Soydan kimdir, kaç yaşında, nereli?

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan kimdir?

Cumhur İttifakı'nın Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayı Serdar Soydan ismi açıklandı. 31 Mart yerel seçiminde Mersin BB Belediye Başkanlığı için yarışacak Serdar Soydan kimdir, kaç yaşında, aslen nereli merak ediliyor. İşte Serdar Soydan hakkındaki bilgiler...

SERDAR SOYDAN KİMDİR?

16 Ağustos 1980 tarihinde dünyaya gelen Serdar Soydan, ilkokuldan liseye kadar olan eğitim hayatını Mersin'de tamamladı. Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nden 2003 yılında mezun olmuştur. Akademik kariyerine yüksek lisans eğitimiyle devam eden Soydan, aynı fakültede Kamu Yönetimi ve Yerel Yönetimler alanında yüksek lisans derecesini almıştır. Şu anda aynı alanda doktora eğitimine devam etmektedir.

Profesyonel kariyerine uluslararası bir holdingde Dış Hesaplar Uzmanı olarak adım atan Serdar Soydan, çeşitli sektörlerde yöneticilik ve Gümrük Müşavirliği gibi önemli görevler üstlenmiştir. Halen, eğitim sektöründe faaliyet gösteren iki kurumun ortağı olarak iş dünyasındaki etkinliğini sürdürmektedir.
Siyasi Kariyeri

Siyasi arenada da aktif bir rol üstlenen Soydan, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakı çerçevesinde MHP'den Mersin İli, Mezitli İlçesi Belediye Başkan adayı olarak seçimlere katılmıştır.

 

kimdir
En sıcak ocak ayı Fincanları tükürerek 'temizlemenin' cezası ağır oldu Emekli ikramiyesi ne kadar oldu 2024? Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Ramazan ne zaman 2024? Ramazan orucu hangi ayın kaçında başlıyor?