Şehit asker Mahmut Üçdağ son yolculuğuna uğurlandı! Zazaca ağıtlar yakıldı

Irak'ın kuzeyindeki terör operasyonunda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ son yolculuğuna uğurlandı. Çardaklı Köyü Mezarlığı'ndaki törende Zazaca ağıtlar yakıldı.

Şehit asker Mahmut Üçdağ son yolculuğuna uğurlandı! Zazaca ağıtlar yakıldı

Irak'ta devam eden Pençe-Kilit operasyonunda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ için memleketi Diyarbakır'da ilk tören askeri havaalanında yapıldı. 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda yapılan törene Vali Ali İhsan Su, Büyükşehir Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, şehidin babası Mustafa Üçdağ ile ailesi ve yakınları katıldı.

Şehit asker Mahmut Üçdağ son yolculuğuna uğurlandı! Zazaca ağıtlar yakıldı - Resim : 1

Karşılama törenin ardından şehit Üçdağ'ın naaşı toprağa verilmek üzere Diyarbakır'ın Hani İlçesine götürüldü. Hani İlçesindeki Çardaklı Camii'nde Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından ilçeye bağlı Çardaklı Köyü Mezarlığı'nda gözyaşları ve Zazaca ağıtlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Törene katılan Vali Su, şehidin ailesine başsağlığı dileğinde bulunurken, baba Mustafa Üçdağ, Allah devletimize zeval vermesin diyerek, "Vatanımız, toprağımız var olsun" sözlerini kullandı.

Şehit asker Mahmut Üçdağ son yolculuğuna uğurlandı! Zazaca ağıtlar yakıldı - Resim : 2

Galata Köprüsü bir süre boyunca kapalı 11 Ağustos Diyanete göre İstanbul, Ankara, İzmir ve il il cuma namazı saatleri Resimli ayetli, hadisli, dualı, anlamlı, farklı, en yeni Cuma mesajları 2023 Bingöl'de deprem