Seçmen listeleri askıya çıktı: 2024 YSK seçmen kaydı sorgulama e-devletten nasıl yapılır?

Seçmen kaydı sorgulama, seçmen listelerinin askıya çıkması nedeniyle gündeme geldi. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçim takvimine göre seçmen listeleri, muhtarlıkta vatandaşların kontrol etmesi için asıldı. Kontrol ve itiraz için verilen süre azalıyor. Peki, e-devletten seçmen sorgulama nasıl yapılır? İşte YSK ve e-devlet seçmen sorgulama...

Seçmen listeleri askıya çıktı: 2024 YSK seçmen kaydı sorgulama e-devletten nasıl yapılır?

 Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için takvimi belirlemişti. Buna göre seçmen listelerinin askıya asılma tarihi geldi. Vatandaşlar, seçmen listelerinde adlarını ve bilgilerini verilen içinde kontrol etmeleri gerekiyor. Seçmen kaydı sorgulama işlemi YSK resmi sitesi ysk.gov.tr ve e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Peki, seçmen listeleri ne zamana kadar asılı kalacak?

Seçmen listeleri askıya çıktı: 2024 YSK seçmen kaydı sorgulama e-devletten nasıl yapılır? - Resim : 1

SEÇMEN LİSTELERİ NE ZAMANA KADAR ASILI KALACAK?

Seçmen listeleri düzeltme ve eksiklerin tamamlanması için 4 Ocak 2024 tarihinde askıya çıktı. Seçmen listelerinin bugün askıya çıkmasıyla seçmenler için bilgilerini sorgulama ve itiraz dönemi de başlayacak. 17 Ocak tarihine kadar seçmen listelerinde güncelleme yapılabilecek.

Seçmen listeleri askıya çıktı: 2024 YSK seçmen kaydı sorgulama e-devletten nasıl yapılır? - Resim : 2

YSK SEÇMEN KAYDI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Yurt İçi seçmen sorgulama yapmak için https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtici.jsp sitesine girip, "Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl", "T.C. Kimlik Numarası", "Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No" gibi bilgileri doldurduktan sonra resim doğrulaması yaptığınızda nerede oy kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.

YKS SEÇMEN KAYDI SORGULAMA

Seçmen listeleri askıya çıktı: 2024 YSK seçmen kaydı sorgulama e-devletten nasıl yapılır? - Resim : 3

E-DEVLET SEÇMEN KAYDI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

e-Devlet üzerinden seçmen kaydı sorgulamak için T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapın. Daha sonra ana sayfada bulunan arama kutucuğuna da “Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama” yazın. Gelen ekran üzerinden 'Kimlik Doğrulama Yöntemi'ne tıklayıp ekranda çıkan yönergeleri takip ederek sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme eriştikten sonra açılan ekranda yurt içi seçmen kütüğündeki bilgileriniz yer alacaktır.

E-DEVLET SEÇMEN KAYDI SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

Sahipsiz köpekler hemşireye saldırdı, canını zor kurtardı! Az önce deprem mi oldu, nerede, kaç büyüklüğünde? 4 Aralık 2024 İstanbul baraj doluluk oranı yüzde kaç oldu? Meteoroloji uyardı! İstanbul'a kar geliyor