Seçmen kağıdı ne zaman gelir, seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı?

Seçmen kağıdı sorgulaması, seçim yaklaştıkça yoğunlaşmaya başladı. YKS tarafından açıklanan seçim takvimine göre seçme kağıtları dağıtımı 7 Mayıs'a kadar tamamlanması gerekiyor. Peki, seçmen kağıdı ne zaman gelir? Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Nerede oy kullanacağım sorgulaması nasıl yapılır?

Seçmen kağıdı ne zaman gelir, seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı?

14 Mayıs Pazar günü 13. Cumhurbaşkanı ve 28. dönem Milletvekili seçimi için oy kullanılacak. Seçim günü yaklaşırken vatandaşlar, nerede, hangi sandıkta oy kullanacaklarını gösteren seçmen kağıtlarını bekliyor. Seçim takvimine göre seçmen kağıdı dağıtımı 7 Mayıs'a kadar tamamlanacak. Hala seçmen kağıdı gelmeyen vatandaşlar ise nerede oy kullanacağım sorgulaması yapıyor.

SEÇMEN KAĞIDI NE ZAMAN GELİR?

YSK tarafından açıklanan seçim takvimine göre seçmen bilgi kağıtları dağıtımı 19 Nisan'da başladı. Seçmen kağıtlarının dağıtımı ise 7 Mayıs'ta tamamlandı.

Seçmen kağıdı ne zaman gelir, seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? - Resim : 1

SEÇMEN KAĞIDI OLMADAN OY KULLANILIR MI?

YSK tarafından yapılan açıklamaya göre oy kullanmaya giderken yanınızda seçmen kağıdı olmasına gerek yok. Oy kullanma sırasında istenilen belge ise; Sandık başına gelen seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, "kimliğini tereddütsüz ortaya koyan" resimli, resmi nitelikteki belgeler olarak açıklandı.

Seçmen kağıdı ne zaman gelir, seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? - Resim : 2

NEREDE OY KULLANACAĞIM?

Eğer seçmen bilgi kağıdı adresinize gelmedi ise YSK seçmen sorgulama veya e-devletten yapacağınız sorgulama ile nerede oy kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.

YSK SEÇMEN KAYDI SORGULAMA

E-DEVLET SEÇMEN KAYDI SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

Hatay'da deprem mi oldu? En son nerede, ne zaman, kaç büyüklüğünde deprem oldu? İzmit Körfezi'nde şaşırtan görüntü! Ezgi Mola'nın sevgilisi Mustafa Aksakallı hakkındaki bilgiler Oy verme saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor?