Şeb-i Arus ne zaman? 2023 Şeb-i Arus hangi gün? Hz. Mevlâna’nın 750. Vuslat Yıldönümü (Şeb-i Arûs)

Şeb-i Arus, Mevlevilikte Mevlânâ Celaleddin-i Rumi’nin öldüğü gecedir. Rabbine kavuşma gecesi olarak düşündüğü için düğün gecesi anlamında Şeb-i Arus denmiştir. Bu yıl 950. yıldönümü olan Şeb-i Arus tarihi merak ediliyor. Peki, 2023 Şeb-i Arus ne zaman?

Şeb-i Arus ne zaman? 2023 Şeb-i Arus hangi gün? Hz. Mevlâna’nın 750. Vuslat Yıldönümü (Şeb-i Arûs)

Şeb-i Arus 2023 başladı mı, ne zaman başlayacak? Şeb-i Arus, Düğün Gecesi, Mevlana'nın ölüm tarihi olarak kabul edilen 17 Aralık haftasına denk getiliyor. Konya'da düzenlenen Şeb-i Arus etkinliklerine gitmek isteyenler 2023 Şeb-i Arus ne zaman merak ediyor. İşte 750. Vuslat Yıldönümü programı...

Şeb-i Arus ne zaman? 2023 Şeb-i Arus hangi gün? Hz. Mevlâna’nın 750. Vuslat Yıldönümü (Şeb-i Arûs) - Resim : 1

2023 ŞEB-İ ARUS NE ZAMAN?

Hz. Mevlâna'nın 750. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arûs), 07 - 17 Aralık 2023 tarihleri arasında Konya Mevlâna Kültür Merkezi Semâ Salonu'nda icra edilecektir.

GÜN GÜN ŞEB-İ ARUS PROGRAM LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Şeb-i Arus ne zaman? 2023 Şeb-i Arus hangi gün? Hz. Mevlâna’nın 750. Vuslat Yıldönümü (Şeb-i Arûs) - Resim : 2

ŞEB-İ ARUS NEDİR?

Mevlana’nın öldüğü günün hatırası olarak 17 Aralık günü düzenlenen töreni ifade etmek için kullanılan tabirdir.Bu kutlamalar ikindi vaktinden sonra Kuran okumak ve aynü’l cem yapılmak suretiyle icra edilir.Bu merasim aynı zamanda leyletü’l arus olarak da bilinir.

Şeb-i Arus törenleri ve etkinlikleri Konya Mevlana Kültür Merkezinde yapılmaktadır.

Mevlana Celaleddin Rumi, ölüm gününü ‘’Hakka vuslat’’ ve ‘’ düğün günü’’ olarak kabul eder.Ölüm ,Allah’a kavuşmak ,sevgiliye kavuşmaktır.Mevlana ölüm konusundaki anlayışını bu sözleriyle ifade eder.

‘’Herkes ayrılıktan bahsetti, bense vuslattan’’.

Doğalgaz desteği artırıldı! Başvuru nasıl yapılır, şartları nedir? Ender Saraç'ın eşi Benan Kurtuluş Saraç hakkındaki bilgiler Ender Saraç kimdir, kaç yaşında, nereli? Hastaneye gitmeyi kabul etmeyen evsiz ölü bulundu