Sabah yazarı Yüksel Aytuğ'dan çağrı: Kayıp depremzedeleri Müge Anlı ve Esra Erol arasın

Kahramanmaraş depremlerinin ardından 10 yaşındaki Erva Mukaddes Aktaş, 24 yaşındaki Mimar Mustafa Batuhan Güleç ve 13 yaşındaki İrem Karaca henüz bulunamadı. Yakınlarına ulaşamayan pek çok isim de yıkımın olduğu yerlerde bekleyişini sürdürüyor. Sabah gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ, kayıplarla ilgili ilginç bir çağrıda bulundu. Aytuğ, Müge Anlı ve Esra Erol’a seslenerek "Elinizdeki bütün dosyaları erteleyin ve depremlerde kaybolanların peşine düşün" dedi.

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ'dan çağrı: Kayıp depremzedeleri Müge Anlı ve Esra Erol arasın

10 ili etkileyen deprem felaketinde 45 binin üzerinde canımızı yitirdik. Büyük yıkımın yaşandığı bazı bölgelerde arama ve kurtarma faaliyetleri sona ererken enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Bazı depremzedelerin enkaz başlarındaki bekleyişi devam ederken yakınlarını bulamayan, enkazdan çıkarıldıktan sonra haber alamayan pek çok kişi bulunuyor.

Kayıp insanlar için yakınlarının çağrısı devam ederken Sabah gazetesi yazası Yüksel Aytuğ’dan ilginç bir çıkış geldi. Aytuğ, depremde kaybolanların bulunması için Müge Anlı ve Esra Erol’un devreye girmesi çağrısında bulundu.

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ'dan çağrı: Kayıp depremzedeleri Müge Anlı ve Esra Erol arasın - Resim : 1

"İZ YOK"
Yüksel Aytuğ’un köşe yazısından ilgili bölüm şöyle:
"Erva Mukaddes Aktaş... Aktaş ailesinin Kahramanmaraş depreminden kurtulabilen iki ferdinden biri. Babası Mustafa Aktaş'tan 6 saat sonra enkazdan çıkarıldığı biliniyor. Hatta komşularının onu kucaklayıp önce bir otomobille daha sonra da ambulansla hastaneye gönderdikleri görüntüleri de var. Ancak ondan başka iz yok...

GÜNLERDİR HABER ALINAMAYAN İSİMLERİ SAYDI
Mustafa Batuhan Güleç... 24 yaşında... Bu yıl mimar olarak kariyerine ilk adımını atacaktı. Telefonu en son Kahramanmaraş'ta enkaza dönen evinden saat 04.27'de sinyal vermişti. Bulunamadı...
İrem Karaca... İslahiye'deki depremden kurtulup, sokakta elinde fenerle sanki bir rüyadaymış gibi yürürken görüntüleri var. Ama depremde eşini, üç çocuğunu, annesini ve kayınvalidesini kaybeden babası Fatih Karaca günlerdir ondan bir haber alamıyor...

"BUNA YÜREK DAYANIR MI?"
Bu saydıklarım, depremde akıbeti bilinmeyen onlarca insanımızdan sadece üçü... Kendinizi onları arayan acılı ailelerin yerine koyun. İçinizdeki umut her geçen gün biraz daha sönüyor. Sizden DNA örneği alınıyor ve kimliği belirlenemeyen cesetlerden alınan örneklerle karşılaştırılıyor. Siz eliniz kalbinizde "eşleşmemesini" bekliyorsunuz. Umudunu yitirenler ise hiç olmazsa bir mezar taşı olsun diye "eşleşmeyi" bekliyor. Buna yürek dayanır mı?

"ELİNİZDEKİ BÜTÜN DOSYALARI ERTELEYİN"
Buradan kayıp bulmada dünya markası haline dönüşen Atv'nin iki gündüz savaşçısı Müge Anlı ve Esra Erol'a naçizane çağrıda bulunuyorum. Elinizdeki bütün dosyaları erteleyin ve depremlerde kaybolanların peşine düşün. Tecrübeli kadrolarınız, bu işteki yeteneğiniz ve tecrübeniz eminim karanlıktaki pek çok aile için güneşi yeniden doğduracaktır. Haydi sıvayın kolları..."

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ'dan çağrı: Kayıp depremzedeleri Müge Anlı ve Esra Erol arasın - Resim : 3

248'inci saatin mucizesi Aleyna Ölmez taburcu oldu Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş hakkındaki bilgiler Kadını sırtından bıçaklayan cani adam tahliye edildi Kadıköy depreme dayanıklı mı? Kadıköy deprem risk haritası