Regaip Kandili orucu ne zaman tutulur?

Regaip Kandili, Recep ayının ilk perşembesini cumaya bağlayan gecedir. Yarın gece dualar ve ibadetler ile kandili geçirecek vatandaşlar, gündünüzünü de oruçlu geçirmek istiyor. Peki, Regaip Kandili orucu ne zaman tutulur, 26 Ocak Perşembe mi 27 Ocak Cuma mı? Kandil orucu için nasıl niyet edilir?

Regaip Kandili orucu ne zaman tutulur?

Mübarek üç aylar başladı. Üç ayların ilki olan Recep ayının ilk perşembesini cumaya bağlayan gece Regaip Kandili. Yani 26 Ocak Perşembe günü Regaip Kandili idrak edilecek. Bu dönemde ibadetlerini artıran müminler, kandil gecesinin gündüzünü de oruçlu geçirmek istiyor. Ve Perşembe mi Cuma günü mü oruç tutulacak, Regaip Kandili orucu kaç gün tutulur merak ediliyor. İşte Regaip Kandili orucu hakkındaki bilgiler...

REGAİP KANDİLİ ORUCU NE ZAMAN?

Regaip Kandili, 26 Ocak Perşembe gününe denk geliyor. Dini açıdan güneşin batmasıyla gün sona erer ve yeni gün başlar. Gece gündüzden önce gelir. Ramazan ayında Şaban'ın son günü teravih namazı kılınması, Ramazan ayının girildiği anlamına gelir.

Perşembe günü gecesi için de Cuma gecesi denilmektedir. Kandil geceleri için tutulan nafile oruçların zamanı, geceyi takip gün olarak ifade edilir. Bu nedenle Cuma gecesi yani perşembeyi cumaya bağlayan gece, 26 Ocak Perşembe Regaip Kandili idrak edilecek, 27 Ocak Cuma günü ise oruç tutulacak anlamına gelir.

Bu oruç perşembe ve cuma olmak üzere 2 gün tutulabileceği gibi sadece Cuma günü tutulmasını uygun görenler de vardır.

KANDİL ORUCU İÇİN NASIL NİYET EDİLİR?

Regaip orucu veya nafile oruç tutmak için şöyle niyet edilir;

“Niyet ettim Allah rızası için Recep ayının orucunu tutmaya” veya “Niyet ettim Allah rızası için Nafile oruç tutmaya” diye niyet edilir.

Saklandıkları delikten çıkarıldılar Bursa'da iki otomobil çarpıştı: 1'i ağır 3 kişi yaralandı Van'da korkutan deprem Diyarbakır'ın "Gaffar Baba"sı Ali Gaffar Okkan mezarı başında anıldı