Ramazan ne zaman başlıyor? Ramazan'ın ilk orucu için hangi gece sahura kalkılacak?

Ramazan başlangıcı heyecanla bekleniyor. Mart ayına girilmesiyle on bir ayın sultanı Ramazan ne zaman başlıyor daha çok sorulmaya başlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 ilk sahur, ilk iftar tarihlerini açıkladı. Peki, ilk oruç hangi gün tutulacak? İşte 2024 Diyanet Ramazan ayı takvimi...

Ramazan ne zaman başlıyor? Ramazan'ın ilk orucu için hangi gece sahura kalkılacak?

Ramazan ne zaman sorusunun cevabı Diyanet tarafından cevaplandırıldı. Vatandaşlar, yaklaşan Ramazan ayı için hazırlıkları yaparken ilk oruç hangi gün tutulacak, hangi gece sahura kalkılacak öğrenmek istiyor. Peki, 2024 ilk ramazan orucu hangi gün? İşte Diyanet Ramazan başlangıcı tarihi...

Ramazan ne zaman başlıyor? Ramazan'ın ilk orucu için hangi gece sahura kalkılacak? - Resim : 1

İLK TERAVİH NAMAZI NE ZAMAN KILINACAK?

Teravih namazı, Ramazan'ın ilk gününün gecesinde yatsı namazı ile birlikte eda ediliyor. Yani 11 Mart Pazartesi günü Ramazan başladığına göre 2024'ün ilk teravih namazı, 10 Mart Pazar akşamı yatsı namazı ile birlikte kılınacak. 

Ramazan ne zaman başlıyor? Ramazan'ın ilk orucu için hangi gece sahura kalkılacak? - Resim : 2

İLK SAHURA NE ZAMAN KALKILACAK, İLK ORUÇ NE ZAMAN TUTULACAK?

On bir ayın sultanı Ramazan ayı, Diyanetin dini günler takvimine göre 11 Mart Pazartesi günü başlayacak. Yani 10 Mart Pazar'ı pazartesiye bağlayan gece sahura kalkılacak. 

Karısının sohbet sitelerinde erkeklerle konuşmasını isteyen adam kamerada Genç Kart Resmi Gazete'de! Nasıl, nereden başvurulur? Çanakkale Boğazı'nda 43 saattir gemi geçişleri yapılamıyor Bugün İstanbul baraj doluluk oranı kaç oldu 1 Mart 2024?