Ramazan Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün olacak?

Ramazan Bayramı tarihi, Ramazan ayının altıncı gününde merak ediliyor. Otuz gün sürecek ramazan ayı sonrasında üç günlük Ramazan Bayramı kutlanacak. Bayram tatili için plan yapanlar, 2024 Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor, hangi günler, kaç gün merak ediyor. İşte Ramazan Bayramı tarihi...

Ramazan Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün olacak?

On bir ayın sultanı Ramazan ayı, 11 Mart Pazartesi günü başladı. Ramazan Bayramı, mübarek ramazan ayının ardından Şevval ayının 1, 2, 3. günü kutlanıyor. Arife günü ile birlikte Ramazan Bayramı 3,5 gün resmi tatil olarak geçiyor. Vatandaşlar, şimdiden bayram tatili için planlarını yapmaya başladı. Peki, 2024 Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor, ayın kaçında? Bayram tatili bu yıl kaç gün sürecek? 

Ramazan Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün olacak? - Resim : 1

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN? 

11 Mart Pazartesi günü başlayan Ramazan ayının son orucu 9 Nisan Salı günü tutulacak. Devamında 10 Nisan Çarşamba günü Ramazan Bayramı başlıyor. 11 Nisan Perşembe bayramın ikinci günü ile devam edecek. Bayram 12 Nisan Cuma günü son bulacak. 

Arefe Günü: 9 Nisan 2024 Salı
1. Gün: 10 Nisan 2024 Çarşamba
2. Gün: 11 Nisan 2024 Perşembe
3. Gün: 12 Nisan 2024 Cuma

Ramazan Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün olacak? - Resim : 2

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Bayram tatili için plan yapanlar, Ramazan Bayramı tatil günlerini araştırıyor. Bayram tatili, 9 Nisan Salı öğleden sonra başlıyor. Resmi bayram tatili öncesinde gelen 1,5 gün için izin kullanılması halinde bayram tatili 9 güne çıkarabilirsiniz. Bayram tatilinin hafta sonu ile birleştirilmesi idari izin olarak hükümetin alacağı karara bağlı. 

Emekli bayram ikramiyesi 2024 ne zaman yatacak? Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji 16 Mart Cumartesi günlük hava tahmini İSKİ İstanbul baraj doluluk oranı son durumu nedir? 2024 fitre ne kadar Diyanet? Oruç tutamayanlar ne kadar fidye ödeyecek?