Rabbi Yessir duası okunuşu - Rabbi Yessir duası Arapça yazılışı, okunuşu, Türkçe anlamı ve fazileti

Rabbi yessir duası, okunuşu ve anlamı ile çok faziletli dualardan biridir. Peygamber Efendimiz, bir hadis-i şeriflerinde “Allah’a duadan daha üstün bir şey yoktur.” diyerek dua etmemizi tavsiye etmişlerdir. Peki, Rabbi yessir duası ne için okunur, neye iyi gelir, nerelerde okunur? İşte Rabbi yessir duası okunuşu, Arapça yazılışı, Türkçe meali ve fazileti...

Rabbi Yessir duası okunuşu - Rabbi Yessir duası Arapça yazılışı, okunuşu, Türkçe anlamı ve fazileti

Rabbi yessir duası, Kur'an-ı Kerim'de geçen bir ayet değil okunması tavsiye edilen bir duadır. Okunduğu zaman insana ferahlık ve manevi rahatlık veren bir duadır. Kısa bir dua olan Rabbi Yessir duası okunuşu ile kolayca ezberlenebilir. İşte fazileti çok olan Rabbi yessir duası okunuşu, Arapça yazılışı, Türkçe anlamı...

Rabbi Yessir duası okunuşu - Rabbi Yessir duası Arapça yazılışı, okunuşu, Türkçe anlamı ve fazileti - Resim : 1

RABBİ YESSİR DUASI OKUNUŞU

Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi’l-hayr

RABBİ YESSİR DUASI TÜRKÇE ANLAMI

Rabbim! kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır

Rabbi Yessir duası okunuşu - Rabbi Yessir duası Arapça yazılışı, okunuşu, Türkçe anlamı ve fazileti - Resim : 2

RABBİ YESSİR DUASI UZUN OKUNUŞU

Rabbi Yessir ve la tüasir, Sehlil Aleyna bi fadlike ye müyessir, Rabbi zidne ilmen ve fehmen nafian, Ve temmim bil hayri.

RABBİ YESSİR DUASI UZUN OKUNUŞU ANLAMI

Allah’ım senin sonsuz merhametin ve yardımın olmadan ben bu işi yapamam. Allah’ım bütün hayırlı işlerimi zorlaştırma, kolaylaştır, ilmimi artırarak yaptığım işleri bana ve çevreme faydalı kıl, ve işlerimi en hayırlı şekilde sonuçlandır.

Rabbi Yessir duası okunuşu - Rabbi Yessir duası Arapça yazılışı, okunuşu, Türkçe anlamı ve fazileti - Resim : 3

Fazileti ve Faydaları Nelerdir?

Zor işleri kolaylaştıran, üzerinizdeki yükü kaldıran, maddi işlerde rahatlık ve suhulet içinde tamamlanmasını sağlayan bir duadır.

Yeni bir okula başlayan, sınav için, gireceği imtihanlarda başarılı olmak için okunur.

Başlanılan bir işi hayırlısı ile ve kolaylıkla sonuca vardırmak, tamamlamak, bitirmek için okunur.

Allah’tan kolaylık dileyerek arzu ettiğimiz, dua ettiğimiz bir şey istediğimizde hayırlı ise bize muvaffakiyet verip dünya hayatını kolaylaştırdığı gibi ahiret hayatını da kolaylaştıran dualardandır.

Özgüvensizliğe bağlı olarak başaramama korkusu olan, rahatlamak ve özgüven için okunabilir.

İş görüşmesine giderken, yeni bir iş için teşebbüs ederken Besmele ve Allah’ın izni ile ve bu dua ile yardım, kolaylık ve muvaffakiyet istenir.

Dine aykırı olmayan, her meşru istek, dua ve niyet için okunursa Allah’ın izniyle gerçekleşir.

Maddi ve manevi her işte başarılı olmak, rızık, bereket, işlerin rast gitmesi için Allah’ın ismi Besmele ile birlikte okunur.

Rabbi Yessir duası okunuşu - Rabbi Yessir duası Arapça yazılışı, okunuşu, Türkçe anlamı ve fazileti - Resim : 4

Rabbi yessir duası dilek için kaç kere okunmalı?

Genel olarak arka arkaya üç defa okunmaktadır. İstenildiği takdirde tek sefer de okunabilir fakat 3 sefer okunması ya da tek rakamlarda okunması daha faziletlidir. Bu şekilde besmele ile okunan Rabbi Yessir duası işin daha kolaylaşmasını ve kişinin manevi anlamda rahat etmesini sağlar.

Rabbi yessir duası abdestsiz okunur mu?

İnşirah Suresi Abdestsiz Okunur mu? Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verdiği bilgiler kapsamında abdestsiz şekilde ezberden Kur'an-ı Kerim içerisindeki surelerin ve ayetlerinin okunmasında herhangi bir mahzur bulunmamaktadır.

Rabbi yessir duası ne zaman okunur?

Rabbi Yessir duası kısa bir dua olduğundan ezberlenmesi kolay olan bir duadır ve kolay bir şekilde okunmaktadır. Kelime anlamı olarak Rabbi Yessir 'Rabbim Kolaylaştır' anlamına gelir. Bu nedenle genelde yeni bir işe başlamadan önce okunur ve işlerin hayırlı olmasını ve sonuçlarının da iyi gelmesini sağlar.

Rabbi Yessir duası okunuşu - Rabbi Yessir duası Arapça yazılışı, okunuşu, Türkçe anlamı ve fazileti - Resim : 5

KUR'AN-I KERİM'DEN BENZER DUALAR

“Rabbenâ etmim lenâ nûrenâ vağfir lenâ, inneke alâ kulli şey’in kadîr.”

“Ey Kerim Rabbimiz! Nûrumuzu daha da artır, tamamına erdir, kusurlarımızı affet, çünkü Sen her şeye kadîrsin.” (Tahrim Suresi 8. Ayet)

Rabbi Yessir duası okunuşu - Rabbi Yessir duası Arapça yazılışı, okunuşu, Türkçe anlamı ve fazileti - Resim : 6

“Rabbişrahli sadri ve yessirli emri. Vahlul ukdeten min lisani yefkahu kavli”

Ey Rabbim. Göğsümü aç, genişlet. İşimi kolaylaştır. Dilimde bulunan düğümü çöz de, anlasınlar beni. (Taha Suresi 28. Ayet )

 

 

 

Isparta’da FETÖ kaçağı iş insanı tutuklandı Atatürk Barajı'na 7 milyon 181 bin balık yavrusu bırakıldı Goril bisiklet sürdü, düşünce bisikleti fırlattı! Yayla evinde ısınmak isteyen çift sobanın içindekini görünce hayatının şokunu yaşadı!