Prof.Dr. Naci Görür olası Marmara depremine ilişkin konuştu: İstanbul nüfusunun üçte biri göçük altında kalabilir

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gözler bir süredir Marmara depremine çevrildi. Prof.Dr. Naci Görür olası Marmara depremine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Görür açıklamasında "İstanbul nüfusunun üçte biri göçük altında kalabilir" dedi.

Prof.Dr. Naci Görür olası Marmara depremine ilişkin konuştu: İstanbul nüfusunun üçte biri göçük altında kalabilir

Bilim akademisi üyesi Prof.Dr. Naci Görür, olası Marmara depreminin sonuçlarına karşı uyararak önlem alınmazsa İstanbul nüfusunun üçte birinin göçük altında kalma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Prof.Dr. Naci Görür olası Marmara depremine ilişkin konuştu: İstanbul nüfusunun üçte biri göçük altında kalabilir - Resim : 1

NTV'den Melike Şahin'in haberine göre, Marmara depreminin vurması durumunda bu asırda Türkiye Cumhuriyeti'nin ekonomik ve siyasi bağımsızlığının biteceğini iddia eden Görür, "Komplo teorisi gibi bir şey değil bu" dedi.

100 bin yapının göçeceğini ifade eden Görür, bu yapıların 1 milyon daireye eşit olduğunu ve her dairede 5 kişinin olduğunu varsayarak 5 milyon insanın doğrudan etkileneceğini dile getirdi.

Prof.Dr. Naci Görür olası Marmara depremine ilişkin konuştu: İstanbul nüfusunun üçte biri göçük altında kalabilir - Resim : 2

"Marmara depremi olduğu takdirde ekonominin çarkları durur. Marmara Bölgesi diz üstü çöker" diye konuşan Görür, şu ifadeleri kullandı:

"Marmara Bölgesi diz üstü çökerse Türkiye durur nefesi kesilir. Çünkü Türkiye'nin ekonomi, ticaret ve üretim özelliklerinin can damarı Marmara Bölgesi'dir. O zaman Türkiye duraklar. Ekonomik olarak bağımsızlığını kaybeder."

Prof.Dr. Naci Görür olası Marmara depremine ilişkin konuştu: İstanbul nüfusunun üçte biri göçük altında kalabilir - Resim : 3

 Görür, şehirlerin hızla depreme dirençli hale getirilmesi için adımlar atılması gerektiğini söyleyerek "Eğer bu ülkenin insanları bu topraklarda ebediyyen yaşayacaklarsa depremde yıkılmayacak ayakta duracak. Bir dakikada onbinlerce insanını kaybetmeyeceği yerleşim alanlarını oluşturmak zorunda." dedi.

Suriye’nin Tel Abyad kentinde patlama Başıboş köpekler genç kıza saldırdı! 1 Mayıs'ta bu yollar kapalı olacak 550 çocuklu adamın sperm bağışlaması yasaklandı