Perseid Göktaşı Yağmuru saat kaçta, nasıl ve nereden izlenir?

Perseid meteor yağmuru bu gece en yoğun şekilde gerçekleşecek. Bu müthiş olayı kaçırmak istemeyenler, Perseid Göktaşı Yağmuru nasıl ne nereden izlenir? araştırıyor. Peki, Perseid Meteor Yağmuru ne zaman, saat kaçta gerçekleşecek?

Perseid Göktaşı Yağmuru saat kaçta, nasıl ve nereden izlenir?

Perseid Meteor Yağmuru, göktaşı yağmurlarının en popüler olanı. Bunun nedeni ise saatte 100’e yakın göktaşının açık yaz günlerinde rahatlıkla görülebiliyor olması. Bu olayı gözlemlemek isteyenler en iyi nereden, nasıl görürüm merak ediyor. Peki, Perseid Meteor Yağmuru ne zaman, saat kaçta olacak? Nasıl ve nereden izlenir?

PERSEİD METEOR YAĞMURU NEDİR?

İnsanlığın eski çağlardan beri kayıt altına aldığı Perseid meteor yağmurunun hikayesi, Güneş etrafındaki yörüngesinde seyreden ve 1992'de Dünya'nın yakınlarından geçen Swift-Tuttle isimli kuyruklu yıldızın geride bıraktıklarına dayanıyor.

Perseid Göktaşı Yağmuru saat kaçta, nasıl ve nereden izlenir? - Resim : 1

PERSEİD METEOR YAĞMURU NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Perseid meteor yağmuru, dünyanın hangi bölgesinde olursanız olun 11, 12, 13 Ağustos'ta en yüksek sayıda meteor üretecek. Türkiye'den görülecek saatler ise 12 Ağustos 23.40 ile 13 Ağustos 04.00.

PERSEİD METEOR YAĞMURU NASIL, NEREDEN İZLENİR?

Perseid meteor yağmuru, yaygın bir astronomik olay olduğu için dünyanın her yerinden izlenebilir. Ancak, Kuzey Yarımküre'de bulunanlar bu yıl en iyi manzaraya sahip olacaklar. Gökyüzünün yarısına kadar kuzeye veya doğuya bakarsanız, hızlı hareket eden birkaç Perseid meteorunu görme olasılığınız yüksektir.

Perseid Göktaşı Yağmuru saat kaçta, nasıl ve nereden izlenir? - Resim : 2

Perseid Meteor Yağmurunu en iyi şekilde gözlemlemek için şehir ışıklarından uzak bir yere gitmeniz gerekiyor. Gözünüzü karanlığa alıştırın ve telefon gibi çevresel ışıklardan mümkün olduğunca uzaklaşın. 

Nereye bakmalıyız?

Perseus (Kahraman) takımyıldızı gece yarısı Kuzeydoğu bölgesinde bulunuyor. Fakat bu sadece başlangıç noktası (ilk fotoğrafta görüldüğü gibi). Dolayısıyla gökyüzünde her yönde onları görmeniz mümkün.

Perseid Göktaşı Yağmuru saat kaçta, nasıl ve nereden izlenir? - Resim : 3

Teleskoba, dürbüne ihtiyacım var mı?

Bir göktaşı yağmurunu izlemenin en keyifli olayı hiçbir ekipmana ihtiyaç duymamanız. Hatta ekipman kullanmamanız gerekiyor. Çünkü bu olay saniyeden de kısa süreli bir olaydır.

 

İtfaiye eri, suni teneffüsle yavru kediyi hayata döndürdü Alkolsüz şampanyayla bekarlığa veda Muğla'da 17 yaşındaki kız tarafından cinsel taciz iftirası atılan doktor Rahman Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, fazileti ve tefsiri