Oya Alasya kimdir, nereli? Zeki Alasya'nın ilk eşi Oya Alasya kaç yaşındaydı, hangi filmlerde oynadı?

Oya Alasya hayatını kaybetti. Zeki Alasya'nın ilk eşi olan Oya Alasya, 1974 yapımı Köyden İndim Şehire ve Salak Milyoner adlı komedi filmlerinde canlandırdığı Himmetin Karısı rolü ile tanınmıştı. Peki, Oya Alasya kimdir, kaç yaşındaydı, hangi filmlerde oynadı, aslen nereli?

Oya Alasya kimdir, nereli? Zeki Alasya'nın ilk eşi Oya Alasya kaç yaşındaydı, hangi filmlerde oynadı?

Oyuncu Oya Alasya, 74 yaşında hayatını kaybetti. Zeki Alasya'nın ilk eşiydi. Himmetin karısı rolü ile tanınan Oya Alasya, doğal nedenlerden dolayı yaşamını yitirdi. Vefat haberi sonrasında Oya Alasya kimdir, kaç yaşındaydı, nereli, hangi filmlerde oynadı merak ediliyor. İşte Oya Alasya'nın hayat hikayesi...

Oya Alasya kimdir, nereli? Zeki Alasya'nın ilk eşi Oya Alasya kaç yaşındaydı, hangi filmlerde oynadı? - Resim : 1

OYA ALASYA KİMDİR?

Oya Alasya, 1 Ocak 1949'da İstanbul'da doğdu. 1969'da başladığı oyunculuk kariyerini 1975 yılına kadar sürdürdü. Tiyatro kökenli bir oyuncu olan Alasya, en çok 1974 yapımı Köyden İndim Şehire ve Salak Milyoner adlı komedi filmlerinde canlandırdığı Himmetin Karısı rolü ile tanınmıştır. Yer aldığı diğer yapımlar arasında; Kapıcının Kızı, Sev Kardeşim, Tamam mı Devam mı? ve Üç Geline Altı Damat filmleri bulunmaktadır.

Oya Alasya kimdir, nereli? Zeki Alasya'nın ilk eşi Oya Alasya kaç yaşındaydı, hangi filmlerde oynadı? - Resim : 2

1969'da evlenip 1987'de boşandığı oyuncu Zeki Alasya'dan Zeynep Alasya adında bir kızı vardır.

Alasya, 17 Eylül 2023'te doğum yeri İstanbul'da doğal nedenlerden 74 yaşında hayatını kaybetti. Cenazesi Zincirlikuyu Camii'nden kaldırılarak Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Oya Alasya kimdir, nereli? Zeki Alasya'nın ilk eşi Oya Alasya kaç yaşındaydı, hangi filmlerde oynadı? - Resim : 3

OYNADIĞI FİLMLER

Kapıcının Kızı (1969)
Sev Kardeşim (1972)
Köyden İndim Şehire (1974)
Salak Milyoner (1974)
Üç Geline Altı Damat (1975)
Tamam mı Devam mı? (1975)

kimdir
Aydın’da 2 operasyonda 65 düzensiz göçmen yakalandı 14 metre kol böreği yiyerek para kazandı LGBTİ karşıtı buluşma gerçekleştirildi Diyarbakır'da kuduz karantinası