Oruç ne zaman bitiyor?

Oruç ibadeti, Ramazan ayında verdiği huzurla ile yerine getiriliyor. Ramazan ayının bitmesinin ardından üç gün sürecek Ramazan Bayramı kutlanacak. Vatandaşlar, oruç ibadetini ifa ederken şeker bayramı ne zaman sorgulaması da yapıyor. Peki, Ramazan son orucu hangi gün, Ramazan Bayramı arefe hangi güne denk geliyor?

Oruç ne zaman bitiyor?

On bir ayın sultanı Ramazan ayı, yardımlaşma ve dayanışma içinde geçiyor. Bugün on üçüncü orucu tutuyoruz. Açlık ve susuzluğa alışan vatandaşlar, aynı heyecanla oruçlarını tutmaya devam ediyor. Son oruç, Ramazan Bayramı arifesinde tutulacak. Sonrasında üç gün halk arasındaki deyimiyle Şeker Bayramı kutlanacak. Peki, Ramazan ne zaman bitiyor? Ramazan Bayramı ne zaman? İşte Ramazan Bayramı takvimi...

Oruç ne zaman bitiyor? - Resim : 1

ORUÇ NE ZAMAN BİTİYOR?

Ramazan ayı 23 Mart Perşembe günü başladı. Bu yıl 29 gün sürecek Ramazan ayında son oruç, 20 Nisan Perşembe günü tutulacak.

Oruç ne zaman bitiyor? - Resim : 2

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Şeker Bayramı yani Ramazan Bayramı, 21 Nisan Cuma günü başlayacak, 23 Nisan Pazar son bulacak.

20 Nisan Perşembe Ramazan Bayramı arifesi
21 Nisan Cuma Ramazan Bayramı 1. günü
22 Nisan Cumartesi Ramazan Bayramı 2. günü
23 Nisan Pazar Ramazan Bayramı 3. günü

4 Nisan Salı Müge Anlı ile Tatlı Sert canlı yayını 10 ilde suç örgütü soruşturması İşçileri taşıyan araç şarampole yuvarlandı: 5 ölü Meteorolojiden deprem bölgesine yönelik uyarı!