Şef Ömür Akkor kimdir, kaç yaşında, nereli?

Ömür Akkor, bu hafta MasterChef All Star'a konuk jüri olarak katılacak. Ömür Akkor Şef, daha önce bir kaç kez MasterChef Türkiye'ye konuk şef olarak gelmişti. Yemek üzerine kitapları olan, araştırmacı Ömür Akkor, Evliya Çelebi gibi gezip yöresel yemekleri ortaya çıkarmaya çalışmış. Peki, Ömür Akkor kimdir, kaç yaşında, nereli, restoranı var mı, nerede? İşte Şef Ömür Akkor hakkındaki bilgiler...

Şef Ömür Akkor kimdir, kaç yaşında, nereli?

Ömür Akkor, ülkemizin tanınmış şeflerinden. MasterChef All Star'a bu hafta jürilik yapacak olan Şef Ömür Akkor, yazdığı yemek kitapları ile birçok ödül kazanmış, başarısı yurt dışına kadar çıkmış başarılı bir şef. MasterChef fragmanı ile Şef Ömür Akkor'a dair bilgiler merak konusu oldu. Peki, Şef Ömür Akkor kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? 

ÖMÜR AKKOR KİMDİR?

Ömür Akkor, 1975'te Kilis'te doğdu. İkiz kardeşi olan Yunus Emre Akkor'dan sadece 15 dakika erken dünyaya gelmiş. Babası gazetecilik ve esnaflık yapmış, annesi ise emekli öğretmen. Ayrıca bir de ablası var.

Aslen Gaziantep Kilisli olan Ömür Akkor, üniversite eğitimini Bursa'da İktisat üzerine okumuş. Burada ailesi ile birlikte Semsek isimli Antep mutfağı ağırlıklı bir restoran açmışlar.

Şef Ömür Akkor kimdir, kaç yaşında, nereli? - Resim : 1

Osmanlı döneminde yapılan yemeklerin orjinalini yapabilmek için Osmanlıca dersi almış. Ortadoğu ve Doğu Akdeniz mutfağı üzerine araştırmalar yapan Ömür Akkor, Bursa Mutfağı adlı bir kitap yazmış.

Yemek kitapları Nobel'i olarak bilinen Gourmand Yemek Kitapları Ödülleri'nde en iyi yemek kitabı dahil üç ayrı ödülü ikiz kardeşi ile birlikte almış.

Şef Ömür Akkor kimdir, kaç yaşında, nereli? - Resim : 2

Yazar yemek şefi danışmanlık hizmetleri ve hatta yazdığı kitaplar ile farklı meslek dallarında başarı gösteren sosyal medya fenomeninin Anadolu ve Türk mutfağını anlattığı 26 adet kitabı ve 200’ü aşkın makalesi bulunuyor.

ÖMÜR AKKOR'UN RESTORANI

Kendine özgü nefis lezzetleri sunduğu restoranın ismi Zennup. Eski tarifleri tadabileceğiniz bu restoranın birçok farklı ilde şubesi bulunuyor.

Şef Ömür Akkor kimdir, kaç yaşında, nereli? - Resim : 3

ALDIĞI ÖDÜLLER

Bursa mutfağı kitabı ile dünyanın en prestijli yemek kitabı yarışmasında Gourmand World Cookbook Awards ödülüne layık görüldü.

SOSYAL MEDYA HESABI

Ömür Akkor'u ve tariflerini Instagram hesabından takip edebilirsiniz. Bir milyonu aşan takipçisi bulunan hesabın adı omurakkor.

Şef Ömür Akkor kimdir, kaç yaşında, nereli? - Resim : 4

ÖMÜR AKKOR KİTAPLARI

Türkiye gastronomi
Bursa mutfağı
Selçuklu mutfağı
Seljuk Cuisine
Ottoman Cuisine
Best egg recipes
Early Islamıc culinary art
Pratical recipes
Healthy Desserts

MasterChef Türkiye kimdir
Zilhicce ayı fazileti: Zilhicce ayı orucu ne zaman tutulur? Kurban Bayramı ne zaman başlıyor, kaç gün kaldı? Depremde evi yıkılan 91 yaşındaki Fatma Nine evine kavuştu Depremde evi yıkılan 91 yaşındaki Fatma Nine evine kavuştu