AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum kimdir?

Murat Kurum, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı. Murat Kurum, önceki dönem kabinede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev yaptı. Peki, Murat Kurum kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? İşte İBB adayı Murat Kurum hayatı ve kariyeri...

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum kimdir?

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum oldu. 2023 genel seçimlerinde İstanbul milletvekili seçilen Murat Kurum, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesine Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesi sonrasında Murat Kurum'a dair bilgiler araştırılmaya başlandı. İşte Murat Kurum'un hayat hikayesi ve kariyeri...

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum kimdir? - Resim : 1

MURAT KURUM KİMDİR?

Murat Kurum, 7 Mayıs 1976 tarihinde Ankara’nın Çankaya ilçesinde memur bir baba ve ev hanımı bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini bu şehirde tamamlayan Kurum, Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdikten sonra yüksek lisansını Okan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde kentsel dönüşüm alanında 2017 yılında tamamladı.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum kimdir? - Resim : 2

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nda çalışan babasının Mardin’e tayini çıkmasıyla 2 ve 3. sınıfa Mardin Atatürk İlkokulu’nda devam etti. İlköğrenimini Ankara Seyranbağları İlkokulu’nda, ortaokul ve lise öğrenimini Kocatepe Mimar Kemal Lisesi’nde tamamladı. Üniversite sınavında gıda mühendisliğini kazanmasına rağmen inşaat mühendisliği okumak için tekrar sınava girdi. 1999 yılında Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu, yüksek lisansını kentsel dönüşüm alanında yaptı.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum kimdir? - Resim : 3

Ankara doğumlu olan Kurum'un babası Mehmet Kurum, Konya'nın Karapınar ilçesinin Akçayazı köyünden; Annesi Satı Kurum ise Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinin Belpınar köyündendir.

1999-2005 yılları arasında Türkiye’nin farklı bölgelerinde şantiyelerde çalıştı; bu dönemde 2016'da GESTAŞ'ta şantiye şefi görevinde bulundu. 2005 yılında TOKİ’de Uygulama Daire Başkanlığı’nda uzman olarak çalıştı. 2006-2008 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürü, 2009-2018 yılları arasında T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İştiraki Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürü görevlerinde bulundu.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum kimdir? - Resim : 4

2018’de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesine Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atandı.

2000 yılında Şengül Kurum ile evlenen Murat Kurum, 3 çocuk babasıdır.

kimdir
14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ REZERVASYONLARI HAREKETLENDİRDİ TikTok'ta dans eden kız babasına yakalandı! Sonrası felaket 265 hastanın imdadına helikopterle yetiştiler Ruhsatsız işletilen 10 maden ocağı kapatıldı