Muharrem ayı ne zaman bitiyor, kaç gün kaldı? Aşure en son ne zamana kadar yapılır?

Muharrem ayı, Hicri takvimin ilk ayı ve bu yıl 7 Temmuz'da başladı. Bu ayın onuncu günü ise Aşure Günü olarak idrak edildi. Aşure yapımı ve dağıtımı ise sürüyor. Peki, Muharrem ayı ne zaman bitiyor, aşure yapmak için kaç gün kaldı?

Muharrem ayı ne zaman bitiyor, kaç gün kaldı? Aşure en son ne zamana kadar yapılır?

Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayı, aşure ayı olarak da bilinir. Ramazan'dan sonra en faziletli orucun tutulduğu bu ayda vatandaşlar, aşure yapıp yakınlarına dağıtıyor. Bereket, bolluk ve dayanışma anlamına gelen aşure yapımı, Muharrem ayı boyunca devam ediyor. Peki, Muharrem ayı ne zaman bitiyor?

Muharrem ayı ne zaman bitiyor, kaç gün kaldı? Aşure en son ne zamana kadar yapılır? - Resim : 1

MUHARREM AYI NE ZAMAN BİTİYOR?

Diyanet İşleri tarafından açıklanan 2024 dini günler takvimine göre 7 Temmuz'da başlayan Muharrem ayı, 5 Ağustos'ta sona eriyor.

Muharrem ayı ne zaman bitiyor, kaç gün kaldı? Aşure en son ne zamana kadar yapılır? - Resim : 2

AŞURE YAPMAK İÇİN SON GÜN NE ZAMAN?

Muharrem ayının 10. günü idrak edilen Aşure Günü, 16 Temmuz Çarşamba günü idi. Bu gün başlayan aşure yapımı ve dağıtımı, 5 Ağustos'a kadar devam edecek.

Askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? Polis Meslek Yüksek Okulu'na 2 bin 500 öğrenci alımı yapılacak! İşte başvuru şartları ve tarihleri Barajlarda doluluk oranı düşmeye devam ediyor! Sıcaklıklar düşüyor, yağışlı hava geliyor! İşte günün hava tahmin raporu