Miraç Kandili ne zaman 2024? Şaban ayı ne zaman başlıyor? Diyanet üç aylar takvimi

Miraç Kandili, üç ayların ikinci kandili olup Recep 27. gecesi idrak edilecek. Miraç Kandili, Peygamberimizin Allah'ın huzuruna çıktığı "Miraç" hadisesi nedeniyle kutlanıyor. Miraç Kandili sonrasında üç ayların ikincisi olan Şaban ayı başlayacak. Peki, Miraç Kandili ve Şaban ayı ne zaman başlıyor? İşte 2024 Diyanet üç aylar takvimi...

Miraç Kandili ne zaman 2024? Şaban ayı ne zaman başlıyor? Diyanet üç aylar takvimi

Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan mübarek üç aylara 12 Ocak Cuma günü girdik. Öncesinde Regaip Kandili, dualar ve ibadetler ile kutlandı. Müslümanlar, Regaip Kandili sonrasında Miraç Kandili tarihini araştırmaya başladı. Üç Aylar‘ın ikincisi Şaban ayı da önemli aylar arasında yer alıyor. Peki, üç aylar ne zaman başlıyor? Miraç Kandili ne zaman idrak edilecek? İşte 2024 Diyanet üç aylar takvimi...

Miraç Kandili ne zaman 2024? Şaban ayı ne zaman başlıyor? Diyanet üç aylar takvimi - Resim : 1

MİRAÇ KANDİLİ NE ZAMAN İDRAK EDİLECEK?

Recep ayının 27. gecesine Miraç gecesi denir. Miraç kelime anlamı itibariyle göğe çıkma, yükselme anlamlarına gelir. İsra ve Miraç hâdisesi, Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hicretinden 18 ay evvel vukû bulmuştur. Miraç hadisesi, Peygamber Efendimizin Mescid-i Harâm’dan Mescid-i Aksâ’ya oradan da Allah’ın huzuruna yükseldiği hadiseye denir. Bu nedenle idrak edilen Miraç Kandili, 2024'de 6 Şubat Salı gününe denk geliyor.

Miraç Kandili ne zaman 2024? Şaban ayı ne zaman başlıyor? Diyanet üç aylar takvimi - Resim : 2

ŞABAN AYI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Şaban ayı, Hicrî yılın sekizinci ayıdır. Sözlükte “dağılmak, gruplara ayrılmak” anlamındaki şa‘b kökünden türeyen Şaban kameri yılın Recep‘ten sonra, Ramazan‘dan önce gelen sekizinci ayının adıdır ve dinî gelenekte önemli bir yeri olan Üç Ayların ikincisidir. 2024'de Şaban ayı, 25 Şubat Pazar günü başlayacak.

Eski MİT'çi Mehmet Eymür hayatını kaybetti 4 ilimizde 1277 yerleşim birimi ulaşıma kapandı! İSKİ, barajlardaki doluluk oranı son durumu açıkladı! İDO, BUDO, Şehir Hatları AŞ iptal edilen vapur-feribot seferlerini duyurdu!