Mevlid Kandili ne zaman, bugün mü? 2023 Mevlid Kandili hangi gün idrak edilecek?

Mevlid Kandili tarihi merak ediliyor. Peygamberimiz hicri takvime göre Rebiülevvel ayının 12. gecesinde dünyaya geldi. Her yıl miladi takvimde denk geldiği gün "Mevlid Kandili" olarak idrak edilir. Mevlid Kandilinin olduğu hafta ise Mevlid-i Nebi Haftası olarak kutlanıyor. Peki, Mevlid Kandili ne zaman, bugün mü? 2023 Mevlid Kandili, hangi gün idrak edilecek?

Mevlid Kandili ne zaman, bugün mü? 2023 Mevlid Kandili hangi gün idrak edilecek?

Mevlid Kandili, Peygamberimizin doğumu nedeniyle her yıl, Rebiülevvel ayının 12. gecesi "Mevlid Kandili" olarak idrak ediliyor. Bu yılın son kandili olan Mevlid Kandili, dualar ve ibadetler ile idrak edilecek. Diyanet, 2023 dini günler takviminde Mevlid Kandili hangi güne denk geliyor, ne zaman idrak edilecek duyurdu. İşte Mevlid Kandili tarihi...

Mevlid Kandili ne zaman, bugün mü? 2023 Mevlid Kandili hangi gün idrak edilecek? - Resim : 1

MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN?

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s.) doğum günü (Mevlid kandili) Diyanet’in hazırladığı 2023 yılı Dini Günler Takvimi’ne göre 26 Eylül 2023 Salı günü idrak edilecek.

Mevlid Kandili ne zaman, bugün mü? 2023 Mevlid Kandili hangi gün idrak edilecek? - Resim : 2

MEVLİD KANDİLİ ÖNEMİ, FAZİLETİ NEDİR?

Sözlükte “doğum yeri ve zamanı” anlamına gelen mevlid kelimesi, İslâm kültüründe özellikle Hz. Peygamber’in doğumunu, bu vesileyle yapılan törenleri ve yazılan eserleri ifade etmek için kullanılır.

Resul Ekrem, İslâm tarihçilerinin çoğuna göre Habeşistan’ın Yemen valisi Ebrehe’nin Kâbe’yi yıkmak üzere Mekke’ye saldırdığı ve Fil Vak‘ası denilen olayın meydana geldiği yıl doğmuştur. Rebîülevvel ayının 12’sinde ve gündüz dünyaya gelen Hz. Muhammed'in (SAV), doğum günü Mevlid Kandili olarak İslam aleminde tüm Müslümanlar dua ederek, ibadet ederek geçiriyor.

Mevlid Kandili ne zaman, bugün mü? 2023 Mevlid Kandili hangi gün idrak edilecek? - Resim : 3

Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir.

Atatürk'ün sesinden "İki Keklik" türküsü Savaş Cebeci'den açıklama Avrasya Tüneli artıya geçti Karasu Çayı'na kimyasal döküldü, balıklar öldü!