Metin Uca kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Metin Uca neden öldü, hastalığı mı vardı?

Metin Uca hayatını kaybetti. Ünlü sunucu, programcı ve tiyatrocu Metin Uca, geçtiğimiz günlerde bir trafik kazası geçirmiş ve dün entübe edilmişti. 13 Kasım'da sosyal medya hesabından "İyileşiyorum" paylaşımı yapılmıştı ama 15 Kasım'da acil bir operasyona alındı. Peki, Metin Uca kimdir, kaç yaşındaydı, aslen nereli? İşte Metin Uca hayat hikayesi, kariyeri, hakkında bilinmeyenler...

Metin Uca kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Metin Uca neden öldü, hastalığı mı vardı?

Televizyon programcısı, tiyatrocu ve sunucu Metin Uca tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Menajeri Kübra Kalem Baykara, Metin Uca'nın hayatını kaybettiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Geçirdiği trafik kazası sonrasında hastaneye kaldırılan ünlü sunucunun dün entübe edildiği haberi gelmişti. Peki, Metin Uca kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? 

Metin Uca kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Metin Uca neden öldü, hastalığı mı vardı? - Resim : 1

METİN UCA KİMDİR? 

Metin Uca, 13 Kasım 1961 tarihinde Hakkarili bir baba ve Bilecik Söğütlü bir annenin büyük çocuğu olarak İstanbul’da doğdu. Bir kardeşi vardır. Küçük bir bürokrat ailesinin çocuğu olarak ömrünün büyük bölümünü Ankara ve İstanbul'da geçirdi. İlkokul, ortaokul ve liseyi Ankara’da okudu. İstanbul Jeoloji Mühendisliğinde okumaya başladı.

Üniversite öğrenciliği sırasında harçlığını çıkarmak için Gelişim yayınlarının ansiklopedilerinin pazarlaması işinde çalıştı. Bu arada Tiyatro ve yaratıcı drama dersleri aldı. Jeoloji Mühendisliğinden mezun oldu. Ankara Halk Eğitimde tiyatro yapmaya başladı.

Metin Uca kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Metin Uca neden öldü, hastalığı mı vardı? - Resim : 2

1987 yılında Anadolu Ajansı'nın açmış olduğu sınavı kazandı ve gazeteciliğe muhabir olarak başladı. 1999 - 2000 yıllarında TRT'de televizyoncu olarak çalışmaya başladı ve kuruluşundan itibaren Kanal D Ankara bürosunda muhabir olarak görev yaptı. Daha sonra da Milliyet EP Dergisi, Show TV, ATV ve Star televizyonlarında muhabir ve programcı olarak çalıştı.

Tek kişilik gösteriler yapan Metin Uca, çeşitli film dublajı ve reklam/tanıtım seslendirmeleri de yaptı.

1999-2003 yılları arasında Türkiye’nin en özgün ve eğlenceli sabah haber şovu Günaydın Türkiye’yi Star ekranlarında sundu. 700 bölüm yayınlanan Passaparola ve TRT’de 180 bölüm yayınlanan Miras adlı programların sunucusu ve yaratıcı ekibinde yer alan Uca, Maydanoz, Büyüklere Masallar, Pişti isimli stüdyo programlarıyla da Show TV, ATV ve Star TV gibi kanallarda çalışmalarını sürdürdü.

Metin Uca kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Metin Uca neden öldü, hastalığı mı vardı? - Resim : 3

2009 yılında haberi mizahla harmanlayan akşam haber programı “Maydanoz”u hazırladı ve sundu.

2010-2011 yılları arasında Star TV'de yayınlanan Passaparola adlı programın sunuculuğunu yapmıştır. Yarışma 9 sene yayımlandı ve 740 bölüm sürdü.

3 Şubat 2022 tarihinde, İstanbul havalimanında "halkı kin ve düşmanlığa sevk etme" suçundan gözaltına alındı.

Askerliğini Van Erciş'te tankçı asteğmen olarak yaptı.

Metin Uca kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Metin Uca neden öldü, hastalığı mı vardı? - Resim : 4

ÖLÜMÜ

Uca, Dilovası ilçesinde araç kullanırken rahatsızlanması sonucunda geçirdiği trafik kazası sonrası İstanbul’da tedavi altına alındı. Tedavisi kapsamında 15 Kasım 2023 günü yapılan ameliyat sonrasında entübe edildi. Ameliyat sonrası gelişen komplikasyonlar sonucu 17 Kasım 2023 tarihinde tedavi gördüğü hastanede öldü.

KİTAPLARI 

2004 - Her Tuzluğum Var Diyene Hıyarla Yetişemedim,
2006 - Yes Yerine Orrayt Demek Caiz midir Hocam?,
2007 - Tüh,

FİLMLERİ VE DİZİLERİ

2014 - Arkadaşım Hoşgeldin (Kendisi) (Tv Programı)
2009 - Suluboya (Sinema Filmi)

 

METİN UCA KİTAPLARI

Tüh! 2007

Yes Yerine Orrayt Demek Caiz Midir Hocam?  2006

Her Tuzluğum Var Diyene Hıyarla Yetişemedim 2004

 

 

kimdir
Yolcu minibüsü kaza yaptı: 14 yaralı Ölümden son anda böyle kurtuldu Cuma hutbesi yayımlandı mı? Bu haftaki cuma hutbesi konusu nedir? Hac kesin kayıt nasıl, nereden yapılıyor, ne zaman bitiyor?