Meteoroloji'den o bölgelere uyarı! Hava sıcaklığı mevsim normallerinin altına düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı illere sağanak yağış uyarısı yaptı. Peki hangi illerde yağış bekleniyor? Hafta sonu hava nasıl olacak? İşte Meteoroloji'nin son hava durumu tahminleri...

Meteoroloji'den o bölgelere uyarı! Hava sıcaklığı mevsim normallerinin altına düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, halk nezdinde de merak edilen hava sıcaklıkları hakkında açıklama yaptı. Müdürlüğün yaptığı açıklamaya göre, Pazar gününden itibaren Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde sıcaklığın 4 ila 7 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşecek.

Meteoroloji'den o bölgelere uyarı! Hava sıcaklığı mevsim normallerinin altına düşecek - Resim : 1

Meteorolojiden yapılan açıklamada, "Halen mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, bu hafta sonu Karadeniz üzerinden gelecek serin havayla birlikte, 10.09.2023 Pazar gününden itibaren iç ve doğu bölgelerde 4 ila 7 derece azalarak, mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. Serin havanın Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgelerinde 15.09.2023 Cuma gününe kadar etkili olması bekleniyor." dendi

Meteoroloji'den o bölgelere uyarı! Hava sıcaklığı mevsim normallerinin altına düşecek - Resim : 2

BAZI İLLERİMİZDE HAVA DURUMU

Açıklamanın devamında;

"Önümüzdeki günlerde bazı illerimizde beklenen en yüksek hava sıcaklıklar (°C); Ankara :28-22. İstanbul: 28-26. İzmir: 33-31. Konya: 29-23. Eskişehir: 33-35. Samsun: 25-22. Tokat: 28-23. Trabzon: 27-23. Erzurum: 25-21. Malatya: 31-25. Gaziantep: 35-31. Diyarbakır: 36-32.

Meteoroloji'den o bölgelere uyarı! Hava sıcaklığı mevsim normallerinin altına düşecek - Resim : 3

"SAĞLIK SORUNLARINA KARŞI TEDBİR ALIN"

Hava sıcaklıklarının azalmayla birlikte, birçok ilimizde gece en düşük sıcaklıklarının da 10 derece ve altına ineceği tahmin ediliyor. Sağlık sorunlarına karşı tedbirli olunması ve hava şartlarına uygun kıyafetler tercih edilmesi önem arz etmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Meteoroloji'den o bölgelere uyarı! Hava sıcaklığı mevsim normallerinin altına düşecek - Resim : 4

RİZE VE ARTVİN'E ÖZEL UYARI

Meteoroloji yaptığı açıklamada, Rize ve Artvin'de şiddetli sağanak yağış beklendiğini belirtti.
İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklama:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; bu akşam saatlerinden itibaren Rize çevreleri ile Artvin’in kuzeyinde kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışın yarın (Cumartesi) akşam saatlerinden itibaren etkisini arttırarak yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Pazar günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Meteoroloji'den o bölgelere uyarı! Hava sıcaklığı mevsim normallerinin altına düşecek - Resim : 5

Meryem Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, fazileti, tefsiri Sabah namazı kazası nasıl kılınır, nasıl niyet edilir? BM'den kritik rapor: 340 milyon kadın aşırı yoksul olabilir 8 Eylül 2023 en son nerede, ne zaman, kaç büyüklüğünde deprem oldu?