Meteorolojiden Haziran ayı uyarısı: Kavucuru sıcak geliyor, yaşlılara dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Haziran ayının ilk haftasında hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6-10 derece üzerinde olacağı yönünde uyarı geldi. Özellikle yaşlılar ve çocuklar için dikkatli olunması gerekiyor.

Meteorolojiden Haziran ayı uyarısı: Kavucuru sıcak geliyor, yaşlılara dikkat
  • Serin havalar geride kaldı, yurt geneli sıcak havanın etkisine girdi. 
  • Meteroloji Genel Müdürlüğü de artan sıcaklıklar konusunda ilk uyarını yaptıç
  • Açıklamada, Haziran ayının ilk haftasında hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6-10 derece üzerinde olacağı belirtildi.
  • Uyarıda geçtiğimiz hafta boyunca etkili olan yağışlı ve serin havanın yerini sıcak ve yağışsız bir havaya bırakacağı kaydedildi.
  • Hafta sonu mevsim normallerinde seyredecek hava sıcaklıklarının, hafta başından itibaren artarak hafta ortasına kadar 6 ila 10 derece mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor.

MUĞLA KAVRULACAK

  • Açıklamada özellikle Muğla’ya dikkat çekilerek "Muğla'da önümüzdeki günlerde beklenen en yüksek sıcaklıkların 34-38 derece arasında olacağı tahmin edilmektedir. Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11:00 ile 16:00 arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: haberet.com

Bugün en son nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Kanalizasyon çalışması sırasında göçük: 1 işçi öldü Hafta sonu hava nasıl olacak? 1-2 Haziran 2024 Meteoroloji hava durumu raporu Bugün hava nasıl olacak? Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı!