Meteoroloji'den bölge bölge kritik uyarı

Mevsim normallerine göre ılık geçen aralık, ocak ve şubat aylarının ardından gerçek kış bu ay kendini göstermeye hazırlanıyor. Meteoroloji, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da çığ tehlikesine işaret ederken, önümüzdeki beş gün boyunca Ağrı, Muş, Erzurum, Kars ve Ardahan’da kar yağışı beklendiğini duyurdu. Öte yandan Karadeniz, Marmara ve İç Anadolu bölgelerinde ise gök gürültülü sağanak yağış öngörülüyor.

Meteoroloji'den bölge bölge kritik uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, beş günlük hava tahmin raporunu yayınladı. Bölge bölge kritik uyarılarda bulundu. Hafta başından bu yana Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu için çığ uyarısı veren Meteoroloji, tehlikenin 7 Mart'a kadar süreceğini bildirdi.

ÇIĞ TEHLİKESİ BİR HAFTA DAHA DEVAM EDECEK
Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ tehlikesinin bulunduğu belirtilerek, vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

5 ŞEHİR İÇİN KAR UYARISI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu'daki 5 il için kar ve don uyarısında bulundu.

Ağrı, Muş, Erzurum, Kars ve Ardahan’da etkili olacak kar yağışının beş gün süreyle devam edeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den bölge bölge kritik uyarı - Resim : 1

ÜÇ BÖLGEYE SAĞANAK UYARISI
Yurdun kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz ile İç Anadolu'da Ankara, Çankırı, Yozgat ve Kırıkkale çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı, iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Batı kesimlerde ise toz taşınımı bekleniyor.

Rüzgarın ise genellikle güney, güneydoğu, yurdumuzun güneyinde ve zamanla Karadeniz'in batı kıyılarında kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla 5 günlük sıcaklıkları ise şöyle:

Meteoroloji'den bölge bölge kritik uyarı - Resim : 2

Arda Ayten'den deprem sonrası üzen sözler Beykoz depreme dayanıklı mı? Beykoz deprem risk haritası Ne kadar emekli maaşı alırım? EYT askerlik ve doğum borçlanması nasıl yapılır?